Pereiti į pagrindinį turinį

Vidurvasarį į Baltarusiją atėjo žiema: kruša išdaužė langus ir sunaikino derlių

2019-07-26 14:13
DMN inf.

Baltarusijoje, Buclavo mieste, ketvirtadienį popiet buvo galima išvysti netikėtą vaizdą – miestą užklupo stipri kruša, kuri vietos gyventojams pridarė nemalonumų.

„Facebook“ nuotr.

Stipri kruša Baltarusijos mieste Buclave prasidėjo ketvirtadienį apie 13 val.

„Žiema atėjo į Buclavą vidury vasaros! Ledukai – kiaušinio dydžio. Kruša viską išdaužė kieme – šiltnamius ir žmonių langus. Nieko daržuose neliko – štai kokia bėda“, – nuostolius skaičiavo vietos gyventojai.

„Sunku apie tai kalbėti, bet, rodos, gamta jau pribrendo kerštui“, – socialiniame tinkle „Facebook“ rašė situacija pasibaisėjusi moteris.

„Facebook“ nuotr.

Tuo metu kone visą Europą alina pragariški karščiai: daugelyje šalių termometro stulpeliai siekia net 40 laipsnių karščio. 

Šiaurinėje Prancūzijos dalyje, įskaitant Paryžių, buvo paskelbtas didžiausias, raudonasis grėsmės lygis, o likusioje šalies teritorijoje galioja geltonasis pavojaus lygis ir vandens vartojimo apribojimai.

Nyderlandų ūkininkai savo galvijus nakčiai paliko lauke, o vietos žiniasklaidoje pasirodė pranešimų apie šimtus nugaišusių kiaulių dėl viename Midelharniso ūkyje sugedusio ventiliatoriaus.

Pasak sinoptikų, karščių banga trauktis kol kas neplanuoja. 

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų