Virš Baltijos jūros zujo Rusijos karo lėktuvai

NATO naikintuvai praėjusią savaitę 14 kartų kilo lydėti tarptautinėje erdvėje virš Baltijos jūros skridusių Rusijos karinių orlaivių, pirmadienį praneša Krašto apsaugos ministerija (KAM).

NATO naikintuvai Rusijos karo lėktuvus lydėjo kiekvieną dieną, išskyrus šeštadienį. Įprastai NATO naikintuvai kyla atlikti misijos keletą kartų per savaitę.

Daugiausia kartų sąjungininkų naikintuvams teko pakilti penktadienį – keturis, trečiadienį ir ketvirtadienį – po tris, pirmadienį – du, antradienį ir sekmadienį – po vieną.

Dažniausiai buvo lydėti rusų naikintuvai Su-24, Su-27 ir transporto lėktuvai An-26, taip pat patrulinis orlaivis Il-38, ankstyvojo perspėjimo ir kontrolės sistemos orlaivis A-50.

Teigiama, kad penktadienį kai kurie iš šių orlaivių dalyvavo pratybose: pakilo iš Karaliaučiaus srities ir grįžo į ją atgal.

Dauguma orlaivių skrido be veikiančio radiolokacinio atsakiklio, skrydžio plano neturėjo, radijo ryšio su Regioniniu skrydžių valdymo centru (RSVC) nepalaikė.

NATO oro policijos misija Baltijos šalyse vykdoma iš Lietuvos ir Estijos.



NAUJAUSI KOMENTARAI

pas anus

pas anus portretas
dabar savaitė mokymai.

Cha cha cha

Cha cha  cha  portretas
Ačiū Dievui, pasisekė - šiuo kartu neištiško atsitrenkusi į Lietuvos žemę nei viena „neturinti analogų pasaulyje“ skraidanti rusų gelda.

vėl ku..vos

vėl ku..vos portretas
erzinosi..
VISI KOMENTARAI 7

Galerijos

Daugiau straipsnių