Pereiti į pagrindinį turinį

VMI viršininkas atleido pavaduotoją už šiurkštų nusižengimą – ji ketina skųstis

2014-06-30 11:27
Modestas Kaseliauskas
Modestas Kaseliauskas / S.Žiūros/BFL nuotr.

Likus dviem dienoms iki savo darbo pabaigos, Valstybinės mokesčių inspekcijos (VMI) viršininkas Modestas Kaseliauskas už šiurkštų tarnybinį nusižengimą atleido savo pavaduotoją Vilmą Vildžiūnaitę, kuri šį sprendimą skųs teismui.

„Nesutinku su pateiktais kaltinimais ir ketinu skųsti sprendimą teisme. Dirbu šioje sistemoje 19 metų ir niekada nebuvau gavusi jokios drausminės nuobaudos, tad esu šokiruota. Tuo labiau, kad nuobauda buvo paskirta mano laikino nedarbingumo laikotarpiu“, - BNS sakė V.Vildžiūnaitė.

Ji teigė, kad buvo atleista dėl to, kad oficialiame rašte pažymėjo, jog įmonė neturi skolos, nors ši turėjo 78 centų skolą ir maždaug 200 kartų didesnę mokesčių permoką vienu metu.

„Yra delspinigiai už nesumokėtą, berods, PVM. Tie delspinigiai pasiskaičiuoja mėnesiui pasibaigus. 78 centai yra visiškai nereikšminga mikro suma ir įmonė, kadangi sistemoje skaičiuoja kas mėnesį, įmonė, matyt, tos skolos visiškai nematė“, - aiškino ji.

V.Vildžiūnaitė teigė, kad nenori vertinti situacijos, tačiau atkreipė dėmesį, kad buvo atleista kadenciją baigiančio viršininko, tuo metu, kai sirgo. Ji taip pat nepatvirtino gandų, kad pati ruošėsi dalyvauti VMI viršininko konkurse. Pasak V.Vildžiūnaitės, ji tokio noro niekada nebuvo išreiškusi.

„Tokių norų, bent kol kas, na, niekada nebuvau išreiškusi, neturėjau“, - teigė atleista viršininko pavaduotoja.

Pasak inspekcijos pranešimo, V.V. penktadienį atleista, nes dėl jos kaltės sustabdytas milijoninės vertės konkursas, nes jame dalyvavo valstybei skolinga bendrovė. VMI atstovas Darius Buta BNS nepaaiškino, kodėl oficialiai neskelbiama, kad pareigūnė yra V.Vildžiūnaitė.

Oficialiai apie V.Vildžiūnaitės atleidimą BNS negalėjo patvirtinti ir Finansų ministerijos atstovas Vytautas Lenkutis.

Pasak pranešimo, VMI penktadienį kreipėsi į Vilniaus apygardos prokuratūrą, prašydama įvertinti, ar V.V. nepaėmė kyšio ir šiurkščiai nepažeidė valstybės tarnybos įstatymo, netinkamai atliko pareigas.

VMI viršininko pavaduotoja laikinai dirbs VMI Didžiųjų mokesčių mokėtojų stebėsenos ir konsultavimo departamento direktorius Virginijas Narvilas.

Su nuo antradienio atleidžiamu VMI vadovu M.Kaseliausku BNS susisiekti nepavyko.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų