VSD perspėja: per Vasario 16-osios renginius tikėtinos provokacijos ir protestai

  • Teksto dydis:

Provokacijų ir protestų tikimybė per Vasario 16-osios renginius yra išaugusi, teigia Valstybės saugumo departamentas (VSD).

Jo vertinimu, trečiadienį per Valstybės atkūrimo dienos minėjimus yra tikėtinos provokacijos, o protestais gali bandyti pasinaudoti neįtakingos, bet agresyviai nusiteikusios grupės, kurstančios neramumus visuomenėje.

„Tiesiogiai arba užuominomis provokacijoms, ypač socialiniuose tinkluose, ragina prokremliškai nusiteikę veikėjai, su COVID pandemija susijusių sąmokslo teorijų platintojai, visuomenės nuotaikų nuotaikų radikalizavimu bei padėties valstybėje destabilizavimu suinteresuoti asmenys“, – rašoma pranešime.

Renginiai pastaruoju metu, be taikių dalyvių, pritraukia ir politinio ekstremizmo propaguotojus, Kremliaus bei Minsko valdančiųjų režimų rėmėjus, agresyviai elgtis linkusius asmenis.

VSD teigia jau anksčiau perspėjęs, kad atsižvelgiant į tendencijas Lietuvoje ir kitose Vakarų valstybėse, smurto išpuolių tikimybė protesto akcijų metu dabar yra padidėjusi.

„Renginiai pastaruoju metu, be taikių dalyvių, pritraukia ir politinio ekstremizmo propaguotojus, Kremliaus bei Minsko valdančiųjų režimų rėmėjus, agresyviai elgtis linkusius asmenis“, – tvirtina žvalgybos institucija.

„VSD vertinimu, tokia įvykių eiga yra tikėtina ir Vasario 16-ajai skirtuose masiniuose renginiuose“, – priduria ji.

Departamentas taip pat yra pateikęs sprendimų priėmėjams ir atsakingoms institucijoms informaciją apie galimas provokacijų rizikas.

Pernai rugpjūčio 10-ąją po mitingo prieš pandemijos ribojimus prie Seimo kilo riaušės. Ikiteisminiame tyrime dėl to įtarimai pateikti daugiau nei 100 asmenų.

Nepasitenkinimą protestuotojai reiškė ir Sausio 13-osios minėjimo metu Nepriklausomybės aikštėje, kai nušvilpė kalbą sakiusią premjerę Ingridą Šimonytę bei Seimo pirmininkę Viktoriją Čmilytę-Nielsen.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Tokius

Tokius portretas
Kaip anuodu nuotraukoje,tai a.a.Smetona tokius KGB provokatorius prie sienos,o čia dar su jais terliojimasi, aiškūs putinistai.

Suveskit rezultatus

Suveskit rezultatus portretas
Nagi Sąjūdiečiai..Pasižiūrėkit į ką pavirto Nepriklausomybė ir Laisvė mūsų Lietuvoje. Už tokią kovojot? Kai žmonės ne tik negali laisvai elgtis, bet gauna už mitingus bylas, jų nauose daromos kratos... Jeigu patriukšmauji kai kalba stalininio mentaliteto išpuoselėtas tipas gauni Razmos pareiškimą policijai ir tyrimą o gal netgi teistumą! Visi kaip laisvojo darbo režimo kalėjime turi elgtis taip kaip pageidauja valdžioje esantys nevertingi žmogai. Galima tik juos šlovinti...Kokia gėda...aš irgi buvau sajūdyje...

Realybė tokia

Realybė tokia portretas
Labai liūdna,kad policija tokių iškilmingų švenčių progomis turi imtis priemonių apsaugoti norinčius tas šventes švęsti kultūringai,gražiai ir linksmai.O banditėliams juk nieko šventa nebuvo ir nebus.Todėl ir reikia apsaugos nuo jų.
VISI KOMENTARAI 94

Galerijos

Daugiau straipsnių