VTEK išplės tyrimą dėl buvusio NMA vadovo A. Muzikevičiaus

  • Teksto dydis:

Vyriausioji tarnybinės etikos komisija (VTEK), tirianti buvusio Nacionalinės mokėjimo agentūros (NMA) vadovo Aleksandro Muzikevičiaus elgesį, papildomai aiškinsis, ar jis nepadarė pažeidimo, NMA vardu galimai pirkdamas advokato paslaugas savo poreikiams.

Bus tiriamos aplinkybės apie galimą šios paslaugos užsakymo inicijavimą, dalyvavimą derinant advokato rengto dokumento turinį, inicijavimą apmokėti paslaugą, penktadienį pranešė VTEK.

Anot jos, tyrimą išplėsti nuspręsta paaiškėjus naujoms aplinkybėms.

VTEK atlieka tyrimą, ar A. Muzikevičiaus elgesys nepažeidė Viešųjų ir privačių interesų derinimo įstatymo, kuris įpareigoja nesinaudoti tarnybinėmis pareigomis ar tarnybiniu statusu asmeninei naudai gauti.

Aiškinamasi, ar tuometis NMA direktorius, galimai siekęs NMA lėšomis apmokėti jo asmenines išlaidas advokatui, nepasinaudojo pareigomis asmeninei naudai.

Žemės ūkio ministerija (ŽŪM) balandžio pabaigoje paprašė etikos sargų ištirti A. Muzikevičiaus elgesį.

ŽŪM teigimu, NMA yra sudariusi teisinių paslaugų, konsultavimo ir atstovavimo sutartis su advokatų profesine bendrija „iLaw“, atstovaujama advokato Tomo Bagdanskio. Pernai kovą A. Muzikevičius kaip privatus asmuo taip pat pasirašė sutartį su šiuo advokatu.

Be to, teigiama, kad A. Muzikevičius, nors pats NMA sąskaitų už teisines paslaugas netvirtino, tačiau galimai nurodė agentūros darbuotojai jas apmokėti. Anot ministerijos, A. Muzikevičius galimai siekė, kad NMA lėšomis būtų padengiamos jo asmeninės išlaidos už T. Bagdanskio paslaugas.

Pats A. Muzikevičius trečiadienį tai neigė – anot jo, už jam asmeniškai suteiktas advokato paslaugas jis susimokėjo pats.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Pilietė

Pilietė portretas
Korumpuotos "kontoros"vadovas.Atiminejo išmokas iš ūkininkų,kurios buvo išmokėtos prieš 7metus.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių