Pereiti į pagrindinį turinį

VTEK tirs, ar Seimo kontrolierių įstaigos atstovas nesupainiojo interesų

2015-05-06 13:54
BNS inf.
Vytautas Valentinavičius
Vytautas Valentinavičius / A. Ufarto/BFL nuotr.

Vyriausioji tarnybinės etikos komisija (VTEK) tirs, ar Seimo kontrolierių įstaigos atstovas spaudai Vytautas Valentinavičius nesupainiojo viešų ir privačių interesų.

Trečiadienį VTEK pranešė, jog tyrimas pradėtas gavus Seimo nario Petro Gražulio kreipimąsi - parlamentaras nurodė, kad V.Valentinavičius yra asociacijos „Lygių teisių ir socialinės plėtros centras“ vadovas. Komisijos paprašyta ištirti, ar darbuotojas turi nustatyta tvarka išduotą vadovo leidimą atstovauti šiai organizacijai ir ar jo elgesys neprieštarauja Viešųjų ir privačių interesų derinimo valstybinėje tarnyboje įstatymo nuostatoms.

Praėjusią savaitę VTEK pradėjo kitą tyrimą dėl Seimo kontrolieriaus Augustino Normanto, kuris kaltinamas iš įstaigos lėšų surengęs vaišes darbuotojams savo gimtadienio proga. Pats A.Normantas tvirtina, jog lapkričio 26-ąją Seime vyko renginys, kuriame diskutuota apie nusikaltimų aukų apsaugą ir renginio dalyviai tikrai vaišinosi kava, arbata, pyragaičiais ir vaisiais, tačiau tai esą neturėjo nieko bendro su jo gimtadieniu.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų