Vyriausybė atnaujino susitarimą dėl papildomų 1,24 mln. dozių „Pfizer“ vakcinų įsigijimo

Vyriausybė penktadienį pritarė atnaujintam susitarimui dėl papildomų 1,24 mln. dozių „BioNTech“ ir „Pfizer“ vakcinų nuo COVID-19 įsigijimo.

Kaip posėdyje sakė sveikatos apsaugos ministras Arūnas Dulkys, sausį Vyriausybė jau buvo sutarusi įsigyti papildomų šios vakcinos dozių pagal išankstinę sutartį, atnaujinti sprendimą prireikė po vasario 8-ąją Europos Komisijos sudarytos nuolatinio pirkimo sutarties.

Anot jo, atnaujinimu sutariama ir dėl to, jog šalys galės įsigyti ne tik šiuo metu gaminamų, bet ir būsimų kompanijos vakcinų, kurios būtų pritaikytos naujoms koronaviruso mutacijoms.

„Yra viena naujovė, kurią turime žinoti, kad tuo metu, kai buvo Europos Komisijos daromos išankstinės pirkimo sutartys, tai dar mažai kas žinojo, mažai kas kalbėjo apie galimas mutacijas. Šiuo atveju, į sutartis yra įvedamas papildomas elementas, kad šalys narės turės teisę persiderėti vakcinų tiekimą tokiu atveju, jei Europos vaistų agentūra ir gamintojai pradėtų turėti atnaujintas vakcinas, pritaikytas mutacijoms“, – teigė ministras.

Iš viso Lietuva yra apsisprendusi pirkti koronaviruso vakcinas iš septynių kompanijų, kol kas Europos vaistų agentūra (EVA) yra patvirtinusi tris vakcinas: „Pfizer“ ir „BioNTech“, ir „Moderna“ bei „AstraZeneca“, visos jos naudojamos Lietuvoje. Bendras šiuo metu planuojamų įsigyti vakcinų kiekis – apie 9,5 mln.

Šią savaitę Lietuvą pasiekė jau aštuntoji „BioNTech“ ir „Pfizer“ vakcinos nuo COVID-19 siunta – 22 tūkst. 230 dozių, iš viso  iš šios kompanijos šiuo metu ketinama įsigyti beveik 3,1 mln. vakcinos dozių.

 

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Žilvinas Ručys

Žilvinas Ručys portretas
dar būtu įdomi statistika : Kas sudaręs visas viruso įvežimo į šalį galimybes , tai jau aišku . Daugiau domina kas kerta Lietuvos sieną ir įveža žmonių užkrėtimui virusą .

Žilvinas Ručys

Žilvinas Ručys portretas
tokiais tempais vakcinuos tik valstybės tarnautojus
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių