Vyriausybė leido į Lietuvą atvykti Baltarusijos, Ukrainos, JAV piliečiams

Vyriausybė trečiadienį leido į Lietuvą atvykti maždaug trisdešimčiai Ukrainos, Baltarusijos, Jungtinių Valstijų (JAV) ir kitų šalių piliečių, pritaikiusi jiems išimtis dėl tvarkos, ribojančios migraciją iš trečiųjų šalių dėl koronaviruso plitimo.

Iš viso leista atvykti penkiolikai ukrainiečių: vienam įmonės vadovui atlikti kontrolės funkcijas, būtinas įmonei „Grigeo Klaipėda“, dar penkiems įvairių lygių vadovams – į naminių gyvūnų ėdalo gamybos įmonę. Penki Ukrainos įmonės specialistai atvyks įvairiems darbams ir personalo apmokymui Telšiuose rengiant vaistų gamyklą. Dar keturi ukrainiečiai atliks darbus Vilniaus kogeneracinėje jėgainėje.

Dešimčiai amerikiečių leista atlikti remontą JAV ambasadoje Vilniuje ambasados prašymu, dar vienai JAV pilietei leista atvykti dėl sunkios mamos sveikatos būklės. Taip pat JAV piliečiui duotas leidimas atvykti pripažinti tėvystę susilaukus vaiko.

Irako piliečiui Vyriausybė leido Lietuvoje susituokti su Lietuvos piliete, Irano pilietei su vaiku – atvykti į Lietuvą pas čia esantį sutuoktinį.

Dviems baltarusiams leista atvykti slaugyti traumą patyrusį sunkios būklės sūnų, gydomą Palangoje.

Vyriausybė įmonės „Continental Automotive Lithuania“ prašymu leido atvykti į šalį ir Filipinų piliečiui, būsimam įmonės vadovui, taip pat programinės įrangos inžinieriui iš Rusijos, startuolio kūrėjui iš Makedonijos, dar vienam Rusijos piliečiui leista atvykti mokytis, kartu – atvykti tėvams.



NAUJAUSI KOMENTARAI

G

G portretas
O tevai prie ko ? Uz rankytes palaikyti.mokytis i lietuva ? Keistoka

Anonimas

Anonimas portretas
Tie idijotai tik tiek ir sugeba

ir

ir portretas
vel bus politpajacinis absurdas juk kur jankiai ten /demon kratnys/ su politpasekmem ir svieziai atspausdintais doleriais reikia Trumpo tai pa darys tvarka ?...
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių