Pereiti į pagrindinį turinį

Vyriausybė pripažino, kad su biurokratais kovojama vangiai

2009-08-28 19:50
Vyriausybė pripažino, kad su biurokratais kovojama vangiai
Vyriausybė pripažino, kad su biurokratais kovojama vangiai / Andriaus Ufarto nuotr.

Vyriausybė, reaguodama į žiniasklaidos pranešimus, jog deklaracijos mažinti valstybės pareigūnų skaičių - bevaisės, nes išties jų skaičius dar išaugo, pateikė duomenis apie pokyčius valstybės tarnyboje.

Pripažindama, jog per pusmetį biurokratų armiją pavyko sumažinti tik 167 pareigybėmis, Vyriausybė aiškinasi galinti reguliuoti tik sau pavaldžių institucijų pareigūnų skaičių. Pateikiamais duomenimis, per pastaruosius penkerius metus realiai dirbančių visoje valstybės tarnyboje darbuotojų (be statutinių ir politinio pasitikėjimo) skaičius kiekvienais metais didėjo po 2-3 tūkst., kol 2009 m. sausio 1 d. pasiekė 52 670, o šiuo metu sumažintas iki 52 503.

Tuo tarpu žiemą atkūrus Saulėlydžio komisiją buvo kalbama apie kur kas didesnį atleidžiamų darbuotojų skaičių, naikinant neefektyvias tarnybas - 3000. Valstybės tarnybos registro rugpjūčio 3 d. duomenimis, tądien dirbančių valstybės tarnyboje buvo 78489.

Vyriausybės spaudos tarnyba penktadienį išplatino pranešimą, jog "vykstant diskusijai apie valstybės tarnybą ir jos dydį yra būtini tam tikri papildomi paaiškinimai - Vyriausybė tiesiogiai valdo tik sau pavaldžių institucijų pareigybių skaičių".

"Siekiant bendrų valstybės tarnybos optimizavimo tikslų čia ypač svarbi tokių nepriklausomų institucijų kaip Seimas, Prokuratūra, Valstybės kontrolė, teismai, taip pat savivaldybės konkretūs veiksmai atsisakant perteklinių pareigybių", - rašoma pranešime.

Žiniasklaidai paskelbus, esą pateikiami duomenys dėl pareigybių skaičiaus - prieštaringi, premjeras sukritikavo Valstybės tarnautojų registrą, sudarydamas darbo grupę. Anot jo, ji turi kuo greičiau pasiūlyti sprendimus dėl privalomo duomenų pateikimo į registrą ir atsakomybės už netikslių duomenų skelbimą. "Deja, tenka pripažinti, kad dėl minėto registro duomenų patikimo ir išsamumo vis dar yra labai rimtų abejonių", - rašoma išplatintame pranešime.

Šia savaitę spaudoje buvo skelbiam, jog per pirmuosius penkis šių metų mėnesius civilių valstybės tarnautojų skaičius valdžios įstaigose išaugo 615.

 

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų