Vyriausybė siūlo atšaukti ambasadorius Vengrijoje ir Azerbaidžane

  • Teksto dydis:

Vyriausybė trečiadienį nusprendė siūlyti prezidentei atšaukti ambasadorius Vengrijoje ir Azerbaidžane, kurie sulaukė premjero Algirdo Butkevičiaus kritikos, internete paviešinus diplomatų pokalbius telefonu.

Ambasadorius Renatą Jušką ir Artūrą Žurauską siūloma atšaukti nuo rugsėjo 30 dienos. Tai, kad priimtas sprendimas dėl ambasadorių, BNS patvirtino premjero atstovė spaudai Evelina Butkutė Lazdauskienė.

"Jūs turėtumėte klausti, kodėl toks sprendimas, užsienio reikalų ministro, o aš tik buvau paklaustas, kokia yra mano pozicija dėl to, kad viešoje erdvėje yra tokie komentarai arba tokia yra viešai išsakyta pozicija dėl mūsų ambasadorių, kurie dirba kitose šalyse", - po posėdžio žurnalistams sakė premjeras Algirdas Butkevičius.

Jis sakė asmeniškai dėl pokalbiuose girdimų pastabų apie save neįsižeidęs.

"Man svarbiausia, kad ambasadoriai dirbtų mūsų valstybei ir mūsų Vyriausybei", - kalbėjo premjeras.

Pagal Konstituciją, ambasadorius atšaukti gali prezidentė Dalia Grybauskaitė, gavusi atitinkamą Vyriausybės teikimą.

R.Juška ir A.Žurauskas į skandalą pateko, kai svetainėje "YouTube" buvo paskelbti slapta įrašyti jų pokalbiai telefonu. Juose diplomatai dalijasi asmeninėmis pažiūromis apie Armėnijos ir Azerbaidžano konfliktą, vidaus situaciją Turkmėnijoje ir laido replikas apie valstybės vadovus. Šių garso įrašų autentiškumas oficialiai nepatvirtintas.

Po to A.Žurauskas parašė atsistatydinimo pareiškimą.

Patariamąjį balsą turintis Seimo užsienio reikalų komitetas nepritarė ambasadorių atleidimui.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Joa

Joa portretas
Be abejones atleisti is pareigu, be teises dirbti toki darba. Keistas "imidzas"... :)
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių