Vyriausybė siūlo karantiną pratęsti iki balandžio 27 dienos

Vyriausybė siūlo karantiną pratęsti dviem savaitėms – iki balandžio 27 dienos 24 valandos.

Sprendimą dėl karantino režimo pratęsimo Vyriausybė priims trečiadienį.

Posėdžio išvakarėse premjeras Saulius Skvernelis sakė, kad karantinas bus pratęstas dviem savaitėms, bet po švenčių gali būti leidžiama atsidaryti kai kuriam smulkiam verslui, jei jis užtikrins reikiamas apsaugos priemones.

Velykų savaitgalį Lietuvoje numatoma riboti gyventojų judėjimą, siekiant užkirsti kelią viruso platinimui.

S. Skvernelio teigimu, jei situacija išliks stabili, kai kurioms prekybos vietoms gali būti leista atsidaryti, jei jos įsipareigos riboti žmonių srautus ir užtikrinti saugumo priemones pardavėjams bei klientams.

Vyriausybės nutarimo projekte numatoma leisti augalų, sėklų, trąšų prekybą lauko sąlygomis specializuotose vietose.

Taip pat šiek tek švelninamos sąlygos dėl užsieniečių – jie galės atvykti į šalį, jei jų šeimos nariai, t. y. tėvai, vaikai, sutuoktiniai, globėjai, yra Lietuvos piliečiai.

Šiuo metu užsieniečiams uždrausta atvykti į Lietuvą, nebent jie turi leidimą gyventi šalyje, yra diplomatai, vykdo tarptautinius pervežimus.

Siekiant sulėtinti koronaviruso plitimą, Lietuvoje karantinas įvestas kovo 16 dieną. Jo metu uždarytos mokyklos, darželiai ir universitetai, draudžiama daugumos parduotuvių, kavinių veikla.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
ačiū tau zilvinai ruči uz komentarus

keistuolis

keistuolis portretas
Pasityciojimas daugiau nieko, zmonems tas karantinas jau po dvieju savaiciu baigesi, cia tik valdzia isivaizduoja kontroliuojanti mases, iseikit i lauka ir pamatysit kiek daug kam tas karantinas ne motais, maisto parduotuves pilnos zmoniu kada tik nueiciau, parkai, sporto aikstynai, pajuris zmones laisvai vaiksto bendrauja daro ka tik nori, o ne taip kaip valdzia nori ale tai darom akcija liknamie!

...,>nen...,labai GERAS PASTEBEJIMAS...,

...,>nen...,labai GERAS PASTEBEJIMAS..., portretas
kai kurie BUTU SAVININKAI remontuodami SAVO BUTUS daugiau NERVINA nei KORONA VIRUSAS...,kaip pradeda DARYTI REMONTA ir DARO po KELETA MENESIU...,isivaizduoja,kad SAVO NUOSAVAM NAME GYVENA,o NE DAUGIABUTYJE kuriame PRIVALOMA LAIKYTIS DAUGIABUCIU GYVENTOJAMS PRIVALOMOS TVARKOS... TASKAS
VISI KOMENTARAI 11

Galerijos

Daugiau straipsnių