Vyriausybėje pagerbti šimtukininkai: kai kas gavo ir po 5 šimtukus

  • Teksto dydis:

Šiandien Vyriausybėje Ministras Pirmininkas Saulius Skvernelis ir laikinai einantis švietimo, mokslo ir sporto ministro pareigas Algirdas Monkevičius apdovanojo sėkmingiausiai valstybinius brandos egzaminus išlaikiusius abiturientus, profesinio mokymo įstaigų ir tarptautinio bakalaureato absolventus.

„Jumis didžiuojasi šeima, mokytojai, valstybė – esate tarp geriausių visos šalies moksleivių.

Prieš Jūsų akis – ilgas ir turiningas savarankiško gyvenimo kelias, nauji pasirinkimai, turtinga patirtis. Dėkodamas Jums už atsakingą požiūrį į mokslą ir žinių siekį, nuoširdžiai linkiu rasti savo pašaukimą ir savo talentu bei tolesniu darbu kurti atvirą, modernią bei klestinčią Lietuvą“, – sveikindamas geriausiai egzaminus išlaikiusius abiturientus sakė S. Skvernelis.

„Jūs realizuojate tai, kas svarbiausia žmonijai. Savo gebėjimus panaudokite visuomenės klestėjimui. Jos sėkmę lemia žmonės, kurie šia linkme nukreipia savo potencialą ir gabumus. Turėkite savo viziją, savo svajonę, drąsiai eikite pasirinktu keliu. Jūsų sėkmė reikalinga mūsų kraštui. Džiaugiuosi, kad didžioji dalis mokinių pasirinko studijas Lietuvoje. Sveikinu visus jaunuolius, pasiekusius puikių rezultatų, dėkoju visiems, kurie buvo šalia jūsų, – mokytojams, tėvams, mokyklų bendruomenėms“, – sakė ministras A. Monkevičius.

Vyriausybėje iškilmingai pasveikinti 87 abiturientai, iš valstybinių brandos egzaminų gavę po 3 šimto balo įvertinimus, 27 abiturientai, gavę po 4 šimtukus. Taip pat 9 abiturientai, brandos atestate turintys net 5 šimto balų įvertinimus.

„Esame čia ne todėl, kad laimėjome loterijoje ar mums paprasčiausiai pasisekė. Esame čia todėl, kad dažnai nėjome lengviausiu keliu: buvome smalsūs, siekėme daugiau, ieškojome, domėjomės – galiausiai dirbome daugiau nei kiti, – kalbėdamas per iškilmes pabrėžė Augustas Mačijauskas, Kauno technologijos universiteto gimnazijos abiturientas, kurio atestate – penki šimtukai. – Be abejo, visko pasiekėme patys, bet ne vieni. Prieš akis atsiveria visas platus pasaulis, jo išmintis – tiek, kiek pajėgsime aprėpti ir išmokti. Bet įgytos žinios ir sukaupta patirtis įgyja prasmę tik tuomet, kai viskuo dalijamės su kitais. Nes gyvenimas yra nuolatinis egzaminas, kuriame niekada iki galo neaišku, nei iš ko jis bus, nei kokie vertinimo kriterijai, o visgi norisi gauti šimtuką“.

Naujosios Akmenės „Ramučių“ gimnazijos matematikos mokytoja ekspertė Sigita Vainauskienė, kurios mokinys Edvinas Juozapaitis taip pat įvertintas „penkis kartus“ po šimtą balų, sakė: „Džiaugsmas dvigubėja, kai sužinai, kad pačių geriausiųjų gretose mokiniai iš regionų. Šiais metais rajono mokiniai savo, tėvų, mokytojų džiaugsmą vainikavo 12 šimto balų įvertinimais iš įvairių dalykų, iš kurių 9 Naujosios Akmenės Ramučių gimnazijoje“.

Po vieną šimto balų įvertinimą šiemet gavo 1514 abiturientų, 286 abiturientai gavo po 2 šimto balo įvertinimus. Jie bus pagerbti savivaldybėse.

Vyriausybėje taip pat pagerbta 10 absolventų, kurių įgytos kompetencijos mokantis pagal profesinio mokymo programą buvo įvertintos aukščiausiai, ir 10 abiturientų, geriausiai baigusių tarptautinio bakalaureato programą.

Šiais metais brandos egzaminus laikė 30 072 abiturientai. Šimto balų įvertinimai puikuojasi 1923 mokinių atestatuose. Daugiausia šimtukų mokiniai gavo už informacinių technologijų, užsienio kalbos (rusų, vokiečių, anglų) valstybinius brandos egzaminus. Mažiausias šimtukų procentas buvo tarp laikiusiųjų istorijos ir geografijos egzaminus.

Ypač daug šimtukininkų, gavusių po 3–5 šimtukus, – Vilniaus licėjuje – 31. Kauno technologijos universiteto gimnazijoje – 19, Vilniaus Mykolo Biržiškos gimnazijoje – 6. Tris ir daugiau šimtukų šiemet gavo 45-ių bendrojo ugdymo mokyklų abiturientai.

Šiemet 58 savivaldybėse iš 60-ies mokiniai gavo bent po vieną šimtuką už valstybinius brandos egzaminus.

Praėjusiais metais šimtukus buvo gavę 1933 mokiniai. 289 abiturientai gavo po du šimto balų įvertinimus, 17 mokinių – po keturis šimtukus ir 76 mokiniai gavo po tris šimto balų įvertinimus. Penkis šimtukus pernai gavo tik viena mokinė. Bent po vienas šimto balų įvertinimas buvo gautas 56 savivaldybėse.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių