Pereiti į pagrindinį turinį

Žmonės aukojo dosniai: paramos užteks 1500 mokyklinukų

2016-08-22 11:55
DMN inf.

„Būk pirmūnas“ padės pasiruošti 1500 vaikų į mokyklą.

 

Savaitgalį vykusios jau aštuntos socialinės akcijos „Būk pirmūnas“ metu mokyklinukams iš nepasiturinčių ar daugiavaikių šeimų paaukota mokyklinių priemonių už maždaug 35 tūkst. eurų.

Iš didžiųjų miestų gausiausiai akcijoje dovanojo klaipėdiškiai, kur mokyklinių priemonių paaukota už 3000 eurų, o vidutiniškai vieno žmogus paaukodavo už 6 eurus. Akcijos pradininkėje Marijampolėje paaukota už 2792 eurus, Panevėžyje – 2000 eurų.

Mažesniuose miestuose žmonės taip pat buvo dosnūs: Jonavoje – 1200 eurai, Visagine – 1000 eurų, nustebino pirmąkart prie akcijos prisijungę širvintiškiai, jie mokyklinukams priemonių dovanojo už 1055 еurus. Po įvykusios akcijos įprastai dar visą savaitę sulaukiama žmonių, organizacijų, įmonių kreipimųsi, kurie nori prisidėti.

Tradiciškai žmonės daugiausiai padovanojo sąsiuvinių, spalvotų pieštukų, akvarelės, flomasterių, tuo tarpu brangesnes priemones, kaip penalus, kuprines – kiek rečiau. Mokyklinės priemonės bus rūšiuojamos iki pirmadienio vakaro ir nuo antradienio pradės keliauti pas vaikus. Akcijos atidarymo dieną, vien prekybos tinklas „Maxima“ paaukojo šimtą kuprinių, pripildytų mokyklinėmis priemonėmis.

„Ačiū visiems aukojusiems ir šimtams savanorių, kurie prisideda prie akcijos ją organizuojant, skatindami paaukoti, vėliau vežiodami mokyklines priemones, bendraudami ir įkvėpdami vaikus. Tai ne tik pagalba priemonėmis, tai pilietiškumo ugdymas, palaikymas ir gero pavyzdžio rodymas, tiems, kam jo taip reikia“, - sakė ilgametis akcijos organizatorius Ramūnas Burokas.

Akcijos partneriai savivaldybių socialinės centrai, vaikų dienos centrai dar prieš prasidedant akcijai sudaro šeimų sąrašus, kurioms reikalinga pagalba ir vėliau kartu su akcijos savanoriais jas lanko. Akcijos savanoriai visą savaitę intensyviai lankys šeimas, kad mokyklinės priemonės vaikus pasiektų iki rugsėjo pirmosios. Šiais metais akcijos rezultatais leis padėti apie 1500 vaikų pasiruošti į mokyklą.

„Būk pirmūnas“ savanoriavo apie 500 savanorių, o prie akcijos prisidėjo apie 12 tūkst. geros valios žmonių.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų