Pereiti į pagrindinį turinį

JK mokyklose bus mokoma rašyti tinklaraščius

2009-03-26 13:04
JK mokyklose bus mokoma rašyti tinklaraščius
JK mokyklose bus mokoma rašyti tinklaraščius / Intel nuotr.

Pradinukams Jungtinėje Karalystėje daugiau nebereikės mokytis senų istorinių datų ar įvykių. Vietoje to siūloma vesti pamokas apie internetą ir juo paremtas komunikacijos galimybes.

Pagal dar nepatvirtintą naują mokymo programą, vaikai turėtų mokytis naudotis tokiais interneto įrankiais kaip žinučių programa "Twitter", atviroji enciklopedija "Wikipedia" ar interneto tinklaraščiai. Be to, mokytojai galės daug laisviau nuspręsti, kokių dalykų reikia mokyti vaikus.

Siūloma nauja mokymo programa taptų didžiausiu pokyčiu per pastarąjį dešimtmetį britų švietimo sistemoje ir gerokai pakeistų tai, ką turi išmokti vaikai iki 11 metų amžiaus. Jie vis dar turėtų mokytis kalbos, skaičiavimo ir istorinių įvykių eigos pagrindų, tačiau nemažai dėmesio numatoma skirti ir su naujomis komunikacijos priemonėmis ir internetu susijusių įgūdžių suformavimui.

JK švietimo sistemos reforma rengiama šalies vyriausybės užsakymu, ji turėtų būti užbaigta ir pristatyta kitą mėnesį. Tada galutinai ir paaiškės, kokių naujų dalykų turės mokytis britų pradinukai.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų