Pereiti į pagrindinį turinį

Teisėjas G. Viederis prašymą atleisti iš pareigų priėmė „spaudžiamas“

2013-06-28 18:49
Teisėjas G. Viederis prašymą atleisti iš pareigų priėmė „spaudžiamas“
Teisėjas G. Viederis prašymą atleisti iš pareigų priėmė „spaudžiamas“ / A.Ufarto / BFL nuotr.

Penktadienį Teisėjų taryboje buvo diskutuojama dėl Vilniaus miesto apylinkės teismo teisėjo Gedimino Viederio prašymo teisėją atleisti iš pareigų savo noru ir šio prašymo atšaukimo, taip pat dėl drausmės bylos teisėjui iškėlimo.

Prieš priimdama sprendimą Teisėjų taryba nusprendė išsamiau susipažinti su susidariusia situacija ir paprašyti prokurorų medžiagos, kuria vadovaudamasis teisėjas priėmė procesinį sprendimą, sukėlusį didelę visuomenės reakciją. Dėl šios priežasties sprendimo priėmimas nukeltas į artimiausią posėdį.

„Turime matyti, kokią medžiagą turėjo teisėjas G. Viederis, priimdamas sprendimą, ir kokia buvo pateikta teisėjui, kuris jo sprendimą apygardos teisme panaikino,“ – posėdyje kalbėjo Teisėjų tarybos sekretorė Laima Garnelienė.

Pasibaigus klausimo svarstymui, prašymą atleisti iš pareigų ir šio prašymo atšaukimą teisėjas komentavo kaip reakciją į susidariusią situaciją viešoje erdvėje.

„Prašymą atleisti iš pareigų šalies vadovei pateikiau be kitų aplinkybių, paveiktas visuomenės reakcijos, žiniasklaidoje nuvilnijusio atgarsio. Tačiau suvokęs pasekmes ir tikrai žinodamas, kad priėmiau procesinį sprendimą pagal tuo metu man pateiktą medžiagą ir manydamas, kad šis sprendimas teisingas tomis aplinkybėmis, kurios buvo tuo metu, nusprendžiau prašymą atsiimti ir toliau dirbti darbą, kuriam atidaviau ne vienerius savo gyvenimo metus,“ – kalbėjo teisėjas.

Teisėjo nuomone, tai ne tas atvejis, kada reiktų trauktis iš pareigų, kurių buvo siekiama nuosekliai ir dirbama sąžiningai.

Teisėjas G. Viederis prieš savaitę priėmė sprendimą dėl įtariamojo Rusijos Federacijos piliečio Givio Gordeladzės (Givi Gordeladze) paleidimo iš teismo posėdžio salės ir namų arešto skyrimo. Tokį sprendimą teisėjas priėmė įvertinęs prokurorų pateiktą medžiagą ir tai, kad asmuo, už kurį buvo sumokėtas 30 tūkst. litų užstatas, yra ligotas, pagyvenęs, 65 metų žmogus, Lietuvoje turintis verslo ryšių.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų