Pereiti į pagrindinį turinį

Automobiliu - rekordinė „mirties kilpa“

2009-05-19 10:58
Automobiliu - rekordinė „mirties kilpa“
Automobiliu - rekordinė „mirties kilpa“ / TheDaily Mail nuotr.

Britų kaskadininkas Steve Truglia automobiliu įveikė didžiausią pasaulyje „mirties kilpą“, kurios diametras viršijo 12 metrų. 

Pasak „TheDaily Mail“, nutrūktgalviui teko itin tiksliai apskaičiuoti važiavimo greitį: judant pernelyg lėtai automobilis gali nukristi aukštyn ratais viršutiniame „mirties kilpos“ taške, o įsibėgėjus pernelyg stipriai mašiną sunku valdyti, o vairuotojas patiria dideles perkrovas. Beje, prieš atlikdamas šį triuką, kaskadininkas netgi lankė specialius kursus, o skraidydamas drauge su aukštojo pilotažo meistrais bandė pripratinti organizmą prie krūvių, galinčių trukdyti orientuotis aplinkoje. 

41 metų S.Truglia su savo „Тoyota“ įsibėgėjo iki 60  km/val., o pasiekęs aukščiausią žiedo viršų, greitį sumažino iki 26 km/val., stengdamasis išsilaikyti kilpoje. Tokia taktika pasirodė esanti teisinga ir „mirties kilpą“ britas įveikė pirmuoju bandymu.

Kitas triukas, apie kurį jau dabar kalba S.Truglia - šuolis parašiutu iš stratosferos. Kaskadininkas užsimojo pagerinti amerikiečio Jozefo Kittengerio rekordą, kuris 1960-aisiais parašiutu nusileido iš 31,3 km aukščio. Britas tikisi, kad jam pavyks pakilti ir iššokti iš 36,5 km aukščio. Šį beprotišką eksperimentą S.Truglia rengiasi atlikti dar šiais metais. 

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų