Jauni Gruzijos medikai žinių semiasi Klaipėdoje

Klaipėdos medikai jau šeštus metus iš eilės priima jaunus gydytojus iš Gruzijos ir dalijasi su jais sukaupta patirtimi.

31 erių Kakhaber Khachapuridze Klaipėdos Jūrininkų ligoninėje praleido tris savaites, Gruzijoje medicinos mokslus krimtęs chirurgas  sako, kad čia išnaudojęs kiekvieną proga gauti naujų praktinių žinių.

“Jūrininkų ligoninės Chirurgijos klinikos gydytojai - tikri savo sirties specialistai, džiaugiuosi kartu galėjęs dalyvauti įvairaus sudėtingumo operacijose, stebėti ligoninės gyvenimą iš arti” , - sakė svečias iš Gruzijos.

Po trijų savaičių viešnagės Lietuvoje, Kakhaber jau išvyko į gimtinę. Tuo metu jo kolega, 25 erių Georgij Koshiashvili, Klaipėdoje viešės dar daugiau nei mėnesį.

“Lietuvoje medicinos sistema yra kiek kitokia nei mūsų šalyje, todėl tai nepakartojama patirtis. Jeigu reikėtų lyginti abi šalis, reikia pabrėžti, kad čia yra labai pažengusi dienos chirugija – tai  medicinos paslaugų teikimo forma, kai operacijos atliekamos ir pacientas išleidžiamas į namus tą pačią dieną arba kitos dienos rytą. Ar norėčiau ir vėliau  padirbėti Lietuvoje? Žinoma! , - neabejodamas sakė Gerogijus.

Šie du jauni gydytojai iš Gruzijos  - jau šešti šios šalies praktikantai, šiemet atvykę į Lietuvą. Prieš juos praktiką atliko keturi medicinos mokslus studijuojantys studentai.

Progą jauniems Gruzijos medikams semtis patirties Klaipėdoje suteikė prieš šešerius metus pasirašyta abipusė bendradarbiavimo sutartis tarp Klaipėdos universiteto ir dviejų medikus ruošiančių Tbilisio aukštųjų mokyklų. Pirmuosius žingsnius žengė doc. Mindia Kasradze. Jis pasiūlė idėją jaunus medikus iš Gruzijos priimti praktikuotis čia, Klaipėdoje.

Jaunieji medikai turi galimybę dalyvauti realiame ligoninės gyvenime – jie kartu su patyrusiais medikais dalyvauja operacijose, padeda personalui, kaip pilnateisiais medikai budi ligoninėse. Pernai į Klaipėdą buvo atvykę 11 medikų iš Gruzijos. O per šešerius metus jų čia praktikavosi apie pusė šimto.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių