Klaipėdiečių nesudomino paskaita apie miokardo infarktą

Nors Lietuvoje daugiausiai žmonių miršta nuo miokardo infarkto, tačiau gydytojų paskaita apie šios ligos profilaktiką dėmesio nesulaukė.

Trečiadienį Klaipėdos miesto savivaldybėje gydytojai kardiologai iš Jūrininkų ligoninės skaitė paskaitą, kaip atpažinti miokardo infarkto požymius.

Tačiau nemokamas renginys klaipėdiečių nesudomino – atėjo vos keletas žmonių.
Klaipėdos jūrininkų ligoninės

Širdies ir kraujagyslių radiologijos skyriaus vedėjas Valentinas Jokšas spėjo, kad paskaita greičiausiai nesudomino dėl to, kad klaipėdiečiai arba labai gerai žino miokardo infarkto požymius, arba jiems neįdomu.

"Profilaktika visada sunkiai skinasi kelią", – atsiduso Klaipėdos miesto savivaldybės Sveikatos apsaugos skyriaus atstovė Rožė Perminienė.   

Valdininkė spėjo, kad galbūt klaipėdiečiams patrauklesnė vieta daugiau sužinoti apie šia ligą pasirodys Klaipėdos jūrininkų ligoninė, kur analogiška paskaita vyks ketvirtadienį 14 val. 

Renginyje pasakojama, kaip atpažinti pirmuosius miokardo infarkto požymius, ką daryti, kaip jis gydomas ir kokių profilaktikos priemonių imtis, norint užkirsti kelią šiai klastingai ligai.   

Lietuvos širdies asociacija šią savaitę paskelbė miokardo infarkto, taip  siekdama atkreipti dėmesį į ankstyvą jo diagnostiką ir savalaikį gydymą.

Lietuvoje kasmet dėl miokardo infarkto hospitalizuojama virš 7000 žmonių. Kiekvieną dieną Lietuvoje miokardo infarktas ištinka daugiau kaip 20 žmonių, o 4-5 iš jų baigiasi mirtimi.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių