Klaipėdos sutrikusio vystymosi kūdikių namuose – jubiliejus

Nors Klaipėdos sutrikusio vystymosi kūdikių namų beveik pusė mažylių kasmet įvaikinami, vaikų skaičius įstaigoje nemažėja.

Šiuo metu kūdikių globos namuose prižiūrimi 72 vaikai. Įstaiga beveik užpildyta – joje daugiausia gali gyventi 80 mažylių.

Globos namuose rūpinamasi kūdikiais nuo pat gimimo. Jiems su įstaiga, jei negrįžta į savo ar neranda naujos šeimos, tenka atsisveikinti, kai sukanka septyneri metukai. Į Giruliuose įrengtą įstaiga patenka kūdikiai iš visos Vakarų Lietuvos.

Mažyliams ne tik prižiūrimi, jie yra gydomi, ugdomi, taikoma ankstyvoji reabilitacija.

Nors įstaiga ir valdiška, joje vyraujanti atmosfera primena didžiulę šeimą. Tai galėjo pajusti ir penktadienį į Klaipėdos sutrikusio vystimosi kūdikių namų 65-ojo jubiliejaus šventę susirinkę svečiai.

„Mes savo kūdikius mylime, prižiūrime, rūpinamės 365 dienas per metus“, - kalbėjo jau 20 metų įstaigai vadovaujanti Irena Genytė.

Tačiau visi 108 įstaigos darbuotojai itin džiaugiasi, kai jų myluojami kūdikiai įvaikinami ar grįžta į biologines šeimas.

„Įvaikinimo apogėjus buvo 2009-aisiais, kai į naujas šeimas pateko 23 mūsų vaikai. Šiemet tokiu džiugiu skaičiumi negalime pasigirti, bet suskaičiavome, jog per pastarąjį dešimtmetį buvo įvaikinta apie 42 proc. mūsų mažylių“, - teigė I.Genytė.

Nors anksčiau sveikatos problemų turinčius vaikus mieliau įsivaikindavo užsieniečiai, anot Klaipėdos sutrikusio vystimosi kūdikių namų vyriausiosios gydytojos, pastaruoju metu daugiau nei pusė kūdikių lieka Lietuvoje.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių