Pereiti į pagrindinį turinį

Nebereikalingi augintiniai į gyvūnų prieglaudas nebetelpa

2012-12-14 18:43
Nebereikalingi augintiniai į gyvūnų prieglaudas nebetelpa
Nebereikalingi augintiniai į gyvūnų prieglaudas nebetelpa / Artūro Morozovo nuotr.

Klaipėdos gyvūnų prieglaudose nebetelpa gyvūnai. Prieglaudų atstovai teigia, jog to priežastis - ne žiema bei žmonių gailestingumas šąlantiems kiemuose gyvūnams, o vis didėjanti emigracija. Išvykdami gyventi ar dirbti į svečią šalį, žmonės retai kada kartu pasiima net ir daug metų ištikimai jiems tarnavusius gyvūnėlius.

Pasak gyvūnų prieglaudos „Aumura“ administratorės Aušros Žaltytės, šiuo metu jų prieglaudoje ypatingai trūksta vietos.

„Jei labai baisiai pasakius, tai šiuo metu tam, kad galėčiau priimti naują šunį, turėčiau vieną prieglaudoje esantį užmigdyti“, - apie situaciją pasakojo A. Žaltytė.

Tačiau prieglaudos administratorės teigimu, tokių drastiškų priemonių imtis neketinama. Gyvūnai prieglaudoje užmigdomi, tik jei yra labai agresyvūs ir jų negalima atiduoti kitiems šeimininkams arba suserga nepagydomomis ligomis.

Prieglaudos administratorės teigimu, pagal turimus statistinius duomenis į jų prieglaudą per parą yra atvežama vidutiniškai 10 gyvūnų. Dažnai šis skaičius būna netgi didesnis.

Pasak A. Žaltytės, dažniausia žmonių įvardijama priežastis, kodėl jie atsisako gyvūno  –  emigracija. Prieglaudos administratorė taip pat sutiko su teiginiu, jog pagal paliekamų gyvūnų kiekį, galima vesti ir neoficialią statistiką,

Darbuotojos teigimu, ilgametė patirtis jau leidžia atskirti ir tuos gyvūnų šeimininkus, kurie priežastį, dėl ko palieka augintinį, paprasčiausiai išgalvoja. Tokių žmonių, A. Žaltytės teigimu, galima suskaičiuoti net 30 procentų.

„Žmonės tiesiog bijo pasakyti tikrąją priežastį. Tad meluoja, jog gyvūną kažkur surado, nors iš gyvūno elgesio aiškiai matyti, jog jis priklauso tam žmogui, kuris jį atvežė. Taip pat žmonės dažnai atiduoda gyvūnus ir dėl to, jog nenori ar negali mokėti už jo gydymą, nors tikrai dar būna galimybių gyvūnui padėti“, - patirtimi dalinos A. Žaltytė.

Kitos Klaipėdos gyvūnu prieglaudos „5 pėdutės“ direktorė Natalija  Zukhbaja taip pat teigė, jog šiuo metu situacija yra sudėtinga.

„Praėjusiais metais per lapkričio ir gruodžio mėnesį į mūsų prieglauda buvo atvežta 30 gyvūnų. Šiemet per panašų laikotarpį mes jau sulaukėme 48 naujų gyvūnų, nors gruodžio mėnuo dar nesibaigė. Tad su vietomis tikrai sudėtinga“ – kalbėjo direktorė.

Pasak N.  Zukhbajos dažniausia priežastis, kodėl į „5 pėdutes“ žmones atveža gyvūnus - ta pati.

„Žmonės išvažiuoja gyventi į kitą šalį, tai dažniausia įvardijama priežastis, kuomet žmogus atveža gyvūnėlį“, - teigė prieglaudos direktorė.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų