Pajūrio kurortų siaubas – girtas jaunimas

Nors Palangos ir Nidos policijos pareigūnai skelbia, kad šią vasarą kurortuose poilsiauti saugu, pripažįsta, kad didžiausiu bėda yra girti jaunuoliai.

Sulaužė viską, ką rado

Antradienį Juodkrantės vienų didžiausių poilsio namų administracija pravėrusi vieno iš nuomotų kambarių duris nustėro iš siaubo. Visas viešbučio numeris buvo nusiaubtas neatpažįstamai.

Nakčiai kambarį išsinuomojusi trijų vaikinų kompanija sukėlė tokią orgiją, kad viešbučiui greičiausiai teks skaičiuoti tūkstantinius nuotolius.

Įsismarkavusi kompanija sulaužė viešbučio kambaryje buvusius baldus, išdaužė viską, ką rado.

„Suniokota absoliučiai viskas, ką buvo įmanoma rasti – baldai, sudaužytas šviestuvas, net sulaužyta dušo kabina“, – sakė Neringos policijos komisariato viršininkas Sigitas Šveikauskas.

Paaiškėjo, kad kambarys buvo išnuomotas vietinio jaunuolio vardu. Kol kas aiškinamasi, kokie 22-25 metų jaunuoliai viešbutyje praleido naktį.

Nors viešbutis savo turtą yra apdraudęs, tačiau skaičiuojama, kokią žalą padarė lėbautojai. Greičiausiai trijulė bus priversta atlyginti nuostolius.

Įkliuvo dviračio vagis

Neringos policininkai šią vasarą pluša vos spėdami registruoti pareiškimus dėl pavogtų dviračių.

„Didžiausia problema, kad žmonės juos palieka be priežiūros. Tačiau pavagia ir prirakintus, dviračiai dingsta iš prekybos centrų aikštelių, sandėliukų ir kiemų. Iš viso jau dingo 15 dviračių“, – skaičiavo S.Šveikauskas.

Tačiau vieną brangiausių dviračių, kurio vertė siekia 5 tūkst. litų, mėginęs pavogti jaunuolis buvo sulaikytas policijos pareigūnų. Paaiškėjo, kad dviratį mėgino nugvelbti nuo narkotikų priklausantis vaikinas.

Kol kas Neringoje neįsisuko kišenvagiai.

„Dar nėra pranešimų apie vagystes pliaže, tačiau pasitaiko, kad krepšių ar mobiliųjų telefonų pasigendama kavinėse. Pasitaiko, kad žmonės grąžina pamestus daiktus, tiesa, tik užsieniečiai“, – tikino S.Šveikauskas.

Palangoje – girtų dviratininkų bumas

Palangos kurorte nuo sezono pradžios policijos pareigūnai akių nenuleidžia nuo girtaujančio jaunimo.

„Visa bėda – naktį alkoholį pardavinėjančios kavinės, kurios veikia kaip parduotuvės. Alkoholio parvartojęs jaunimas eina maudytis, šokinėja nuo tilto ir krečia kitas kvailystes“, – pasakojo Palangos policijos komisariato viršininkas Alvydas Katkauskas.

Nors rimtesnių muštynių dar nėra užfiksuota, bet viešosios tvarkos pažeidimus pareigūnai fiksuoja vieną po kito.

„Kišenvagių dar nepasirodė, tiesa, fiksuojame dviračių vagystes. Vienas jaunuolis įkliuvo, kai mėgino nugvelbti vieną iš dviračių. Paaiškėjo, kad jis yra įvykdęs šešias vagystes“, – aiškino komisariato vadovas.

Palangos policijos pareigūnai džiaugiasi, kad kelerius metus dirbtas prevencinis darbas davė naudos.

„Juk kiekvieną vasarą perspėjame žmones nepalikinėti atvirų langų naktį, prižiūrėti savo automobilius ir kitą turtą“, – aiškino A.Katkauskas.

Kelių policijos biuro pareigūnai stebisi, kad Palangos gatvėse beveik nematyti girtų vairuotojų.

„Kas dieną po du-tris girtus dviratininkus nubaudžiame“, – sakė A.Katkauskas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

x

x portretas
Liepos 7 laukit xD

Mamniamniolis

Mamniamniolis portretas
vat pamenu LTSR eidavo milicininkas ir du vidaus kariuomenes kareiviais ir visus budulius rinkdavo i varanoka, ten gerai sumusdavo, duodavo dar 15 paru ir ten gerai "erelius" atlupdavo, kad milicija gestapu vadindavo. Kaimynas buvo salia toks vetedis alkoholikas ir vagis, tai po 15 paru budavo puse metu ramu. Dabar 240 viesos tvarkos prieziuros pareigunu luosina taikius gyventojus ir grobia vaikus.

tomas

tomas portretas
kiauri :)
VISI KOMENTARAI 19

Galerijos

Daugiau straipsnių