Pereiti į pagrindinį turinį

Prokuratūra S.Novikovo nužudymo bylos toliau nekomentuoja

2011-06-23 18:44
Prokuratūra S.Novikovo nužudymo bylos toliau nekomentuoja
Prokuratūra S.Novikovo nužudymo bylos toliau nekomentuoja / Diena.lt nuotr.

Dėl advokato Sergejaus Novikovo nužudymo ikiteisminio tyrimo duomenų paviešinimo prokuratūra pradėjo tyrimą. Prokuratūra nepatvirtina ir neneigia žiniasklaidoje paskelbtų duomenų, kad vienintelis suimtas 40-metis vilnietis Jonas Dambrauskas esą prisipažino nužudęs advokatą bei savo verslo partnerį S. Novikovą.

„Nebus jokių komentarų“, – ketvirtadienį rytą Vilniaus apygardos teisme lūkuriuojantiems žurnalistams sakė Vilniaus tarybos nario S.Novikovo nužudymo tyrimui vadovaujantis Vilniaus apygardos prokuroras Paulius Jablonskas. Prokuroras P.Jablonskas ketvirtadienį  dalyvauja Vilniaus apygardos teismo posėdyje kitoje byloje.

„Manęs leidimo viešinti kažkokius tai ikiteisminio tyrimo duomenis niekas neprašė. Kas atsitiko, ar ten parašyta teisybė, ar neteisybė – manau, kad bus atsakyta ikiteisminio tyrimo metu, nes, mano duomenimis, toks tyrimas pradėtas. Tai tyrimas dėl ikiteisminio tyrimo duomenų atskleidimo be prokuroro leidimo“, – sakė prokuroras, paklaustas, ar įtariamasis prisipažino nužudęs advokatą ir, ar parodė, kur paslėpė ginklą.

„Tarybos nario nužudymo bylos mes nekomentuojame ir toliau, o šitos bylos (dėl duomenų paviešinimo) aš nekontroliuoju“, – sakė P. Jablonskas. Prokuroras neatskleidžia, ar informacija nutekėjo iš prokuratūros.

Diena.lt duomenimis, visi su žmogžudystės tyrimu susiję pareigūnai yra pasirašę pasižadėjimą neatskleisti ikiteisminio tyrimo duomenų be prokuroro leidimo.

Žiniasklaidoje skelbiama informacija, kad Vilniaus nusikalstamo pasaulio veikėjas J. Dambrauskas praėjusią savaitę prisipažino nužudęs S. Novikovą. Skelbiama, kad įtariamąjį padėjo atsekti motoroleris, su kuriuo jis buvo nusikaltimo vietoje. Praėjusį penktadienį nusikaltimo vietoje buvo patikrinti parodymai: J. Dambrauskas parodė, kur numetė kruviną pirštinę ir peilį. Kitų įtariamųjų teisėsaugininkai iki šiol nėra sulaikę. Šią savaitę J. Dambrauskas esą pakeitė parodymus: jis tikina nežudęs, o tik buvęs netoli nusikaltimo vietos.

Viena pagrindinių versijų, kad žmogžudystė susijusi su  Vilniaus laidojimo rūmų Olandų gatvėje akcijomis, kurių turėjo advokatas S. Novikovas. Dalį Vilniaus laidojimo rūmų akcijų per statytinius esą valdo ir J. Dambrauskas. Teisėsaugininkams kol kas nepavyksta apklausti Vilniaus laidojimo rūmų direktoriaus Vitalijaus Gasperovičiaus, jis esą atostogauja užsienyje.

Prokuratūra toliau nekomentuoja bylos tikriausiai todėl, kad netiki J. Dambrausku. Prokurorai greičiausiai spėja, kad J. Dambrauskas atsakomybę dėl žmogžudystės prisiėmė tik sau gelbėdamas kitus, o suvokęs, kad jam gresia laisvės atėmimo bausmė iki gyvos galvos, pakeitė parodymus.

47-erių metų advokatas bei Vilniaus miesto tarybos narys S. Novikovas sostinės centre buvo nužudytas prieš tris savaites.

K. Kalinausko gatvėje prie automobilio gulintį sužeistą žmogų birželio 1-ą dieną pavakare pastebėjo praeivė. Atvykę medikai konstatavo, kad vyras nebegyvas. Advokatą užpuolikas nudūrė.

Buvęs vidaus reikalų darbuotojas S. Novikovas prieš porą dešimtmečių tapo advokatu ir iki 2003 metų gynė „Vilniaus brigados“ narius.

J. Dambrauskas birželio 12 dieną buvo suimtas 40 parų. Teismo sprendimą taikyti griežčiausią kardomąją priemonę įtariamasis gali apskųsti Vilniaus apygardos teismui. Diena.lt duomenimis, sprendimo jį suimti buvęs boksininkas iki šiol nėra apskundęs.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų