Pereiti į pagrindinį turinį

Santariškėms – dovana naujagimių gyvybėms gelbėti

2008-12-01 14:36
Santariškėms – dovana naujagimių gyvybėms gelbėti
Santariškėms – dovana naujagimių gyvybėms gelbėti / Tomo Černiševo nuotr. Santariškės

Santariškių klinikos sulaukė dovanos - modernios reanimacijos įrangos, kuri leis atlikti dar daugiau operacijų ir išgelbėti dar daugiau mažylių gyvybių.

Pusmetį vykusios socialinės iniciatyvos metu beveik 20 tūkstančių mobiliojo ryšio operatorės „Tele2“ vartotojų skambindami, rašydami trumpąsias SMS žinutes ar mobiliuoju internetu skyrė lėšų mažųjų ligonių gyvybėms gelbėti.

Už akcijos metu surinktas lėšas vieninteliame Lietuvoje kūdikių širdies operacijas atliekančiame skyriuje įrengta dar vienas naujagimių gyvybę palaikančios įrangos komplektas. Šiuo metu centre yra įrengti penki tokie komplektai, tačiau jų nepakanka ir ligoninė negali priimti visų širdies ydas turinčių kūdikių.

„Suteikta parama mums yra ypač svarbi – papildoma įranga leis mums atlikti dar daugiau operacijų ir išgelbėti dar daugiau mažylių gyvybių“, – sakė Kęstutis Versockas, Vaikų anesteziologijos-reanimacijos ir intensyviosios terapijos skyriaus vedėjas. Pasak gydytojo, kas dešimto mažojo paciento sveikatos būklė būna tokia kritiška, kad širdies operacija turi būti atlikta jau per pirmąsias gyvenimo valandas.

Iš viso Širdies chirurgijos centre kasmet skubiai atliekama apie 250 sudėtingų širdies operacijų naujagimiams ir vaikams, apie 50 iš jų – pirmosiomis mažylių gyvenimo valandomis.

Širdies chirurgijos centro duomenimis, kasmet aštuoni iš tūkstančio šalies kūdikių gimsta su širdies yda.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų