Savaitgalį dėl šalčių jau padaugėjo avarijų šildymo sistemose

Meteorologai skelbia, kad šią savaitę Vilniuje oro temperatūra antradienio naktį nukris iki 23 laipsnių šalčio, tuo tarpu penktadienio naktį spaus net 30-32 laipsnių šaltis. Vilniaus miesto savivaldybė ragina gyventojus būti atsargiems, o pastatų administratorius ir prižiūrėtojus imtis visų priemonių, kad būtų išvengta avarijų, kurios gali įvykti dėl žemos lauko temperatūros, informuoja savivaldybė.

Praėjusį savaitgalį jau padaugėjo avarijų gyvenamųjų namų šildymo, vandentiekio ir nuotekų sistemose, jų užfiksuota 100, kai įprastai savaitgaliais būna 30-40. Dalis šių avarijų susijusios su žemesne lauko temperatūra. Netinkamai prižiūrint šildymo sistemas, dėl sušalusių radiatorių, vamzdynų, gali būti atjungta centrinio šildymo sistema, dėl ko gyventojai laikinai gali likti be šilumos tiekimo.

Kadangi artimiausiomis dienomis numatomi labai dideli šalčiai, pastatų bendrijos, administratoriai privalo nedelsiant patikrinti pastato laiptinių, palėpių, rūsių langų ir durų sandarumą, užtikrinti, kad laiptinės durys būtų uždarytos ir imtis visų būtinų priemonių, kurios apsaugotų pastato inžinerines sistemas nuo užšalimo.

Didžiausią grėsmę namų vidaus šildymo, vandentiekio sistemoms kelia išdaužti langai namų rūsiuose – šaltis gali sutrikdyti visos sistemos darbą, lemti avarijas. Siekiant išvengti nelaimių, rūsių langus daugiabučiuose būtina patikrinti ir užsandarinti.

Specialistų vertinimu, oro lauko temperatūrai nukritus žemiau 20 laipsnių šalčio, kiekvienas bereikalingas plyšys reiškia ir didesnę sąskaitą už šilumą.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Visuomenė

Visuomenė portretas
Buitiniai objektai reikauja pastovaus darbo ir priežiūros. Avarijos atneša žymiai daugiau nuostolių, negu remontininkų atlyginimai.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių