Svarstoma Tiltų gatvę atverti visiems vairuotojams

Verslininkų paprašyti valdininkai ėmė svarstyti, ar atverti Tiltų gatvę visų transporto priemonių eismui. Tačiau neabejojama, kad priėmus teigiamą sprendimą, po kurio laiko gatvę tektų vėl remontuoti, nes išsiklaipys grindinys.

Sudarė darbo grupę

Gavusi Klaipėdos apskrities senamiesčio verslininkų sąjungos prašymą leisti Tiltų gatve važiuoti visų rūšių transporto priemonėms, Klaipėdos savivaldybės administracijos direktorė Judita Simonavičiūtė sudarė darbo grupę. Ji turi išnagrinėti galimybę ir pateikti išvadą dėl šio prašymo.

Darbo grupę sudaro valdininkai, politikai, įstaigos „Klaipėdos keleivinis transportas“ atstovai.

„Niekam neuždrausta teikti prašymų ir juos svarstyti, todėl ir nagrinėsime, ar yra galimybių leisti Tiltų gatve važiuoti ne tik viešėjam transportui, bet ir visiems automobiliams“, - teigė vienas darbo grupės narių, Klaipėdos savivaldybės Miesto ūkio departamento direktorius Liudvikas Dūda.

Neseniai miesto tarybos nariai leido Tiltų gatve viešėjam transportui važiuoti ne tik darbo dienomis, bet ir savaitgaliais bei per šventes. Tokia tvarka įsigalios nuo rugsėjo 1-osios.

„Toks sprendimas – nieko blogo, nes Tiltų gatve važiuoja tik apie 30 proc. visų miesto autobusų ir maršrutinių taksi. Tačiau reikia labai gerai įvertinti, kokį poveikį turės tai, jei Tiltų gatve bus leidžiama važiuoti ir automobiliams, motociklams“, - teigė L.Dūda.

Padidėtų tarša

Valdininkas net neabejojo, kad atvėrus Tiltų gatvę visoms transporto priemonėms, tikrai nukentės grindinys. Jis esą ir dabar nėra pritaikytas tokiam transporto srautui, tad jau kelis kartus teko dalį jo perkloti, nors Tiltų gatvė buvo rekonstruota vos prieš ketverius metus.

„Galima drąsiai teigti, jog kitų ar dar kitų metų biudžete jau reikėtų nusimatyti pinigų Tiltų gatvės remontui, jei joje padidės transporto srautas“, - tvirtino pašnekovas.

Kitas niuansas – oro tarša. L.Dūda tikino neįsivaizduojantis, kaip Tiltų gatvėje bus galima atidaryti lauko kavinių, jei greta jų važiuos daugybė automobilių.

„Aišku, visi vairuotojai nori važiuoti Tiltų gatve, bet yra proto ribos. Kita vertus, darbo grupė tam ir sudaryta, kad apsvarstytų visas galimybes“, - pabrėžė Miesto ūkio departamento direktorius.

Išvadas darbo grupė turi pateikti iki metų pabaigos.

Gyventojai – ne „vipiniai“

Klaipėdos verslininkų senamiesčio sąjungos pirmininkė Loreta Beržanskienė buvo kategoriška: „Tiltų gatve turi būti atvira arba visiems, arba niekam. Autobusams leidžiama važiuoti, nes esą važiuojant aplinkkeliais jie sudegina daug kuro, o paprastas vairuotojas nesudegina? Kodėl žmogus turi būti skriaudžiamas?“

Ji teigė nematanti nieko blogo, jei Tiltų gatve važiuoti būtų leidžiama visų rūšių transporto priemonėms. Taip esą klaipėdiečiai bent pravažiuotų ir pamatytų senamiestį, nes jau yra pamiršę, kaip jis atrodo. Vienintelis reikalavimas – reikėtų riboti greitį.

„Aišku, kad Tiltų gatvės gyventojams toks sprendimas nepatiktų. Tačiau mieste negali būti „vipinių“ gyventojų, kuriems sudaromos išskirtinės sąlygos. Gyvenamąją vietą visada galima pakeisti“, - žodžių į vatą nevyniojo L.Beržanskienė.


Šiame straipsnyje: Tiltų gatvė

NAUJAUSI KOMENTARAI

Gintas

Gintas portretas
Klausykit, verslininkai iš Tiltų gatvės. Kaip jums atrodo, kodėl Mažvydo alėja pilna žmonių, o jūs verkiat, kad klientų pritraukti neina? Ogi todėl, kad po Mažvydo alėją nelaksto mašinos, nedūmija autobusai, automobilis nesustoja vos ne ant tavo staliuko. Senamiestis turėtų būti iš vis uždaras transportui. Ir gėda savivaldybei, kad tiek metų neišsprendžia patogių stovėjimo aikštelių šalia senamiesčio klausimo.

Kiesa

Kiesa portretas
Gal uzdrausti sunkiasvoriui viesam transportui , o leisti lengvosioms. Nuo lengvuju tikrai nenukentes, o autobusai juk sunkus

rokas

rokas portretas
Pravažiavimas turi būti laisvas visiems, arba niekam, -teisingai buvo pasakyta.
VISI KOMENTARAI 25

Galerijos

Daugiau straipsnių