Už praturtėjimą iš erotinio masažo paslaugų – kaltinamųjų suolas

Klaipėdos apygardos prokuratūra kartu su Finansinių nusikaltimų tyrimo tarnybos (toliau – FNTT) Klaipėdos apygardos valdyba baigė ikiteisminį tyrimą dėl neteisingų duomenų apie pajamas, pelną pateikimo, apgaulingo apskaitos tvarkymo, daugiau nei 350 tūkst. litų įvairių mokesčių nuslėpimo nuo valstybės biudžeto, dokumentų suklastojimo ir daugiau nei 2 mln.  litų neteisėto praturtėjimo.

Minėtų veikų padarymu kaltinimas trijų Klaipėdoje registruotų bendrovių savininkas A.K., o dokumentų klastojimu – V.K. ir L.M.

Tyrimo metu atskleista, kad kelerius metus trims uždarosioms akcinėms bendrovėms vadovavęs A.K. jų apskaitą tvarkė taip, kad į oficialią buhalteriją nebuvo įtraukiamos pajamos, gautos už striptizo bei erotinio masažo paslaugas.

Tyrimo metu surinkti duomenys leidžia manyti, kad į trijų įmonių buhalterinę apskaitą galimai nebuvo įtraukta daugiau nei 500 tūkst. litų pajamų, ir tokia pati suma išlaidų, išmokėtų kaip darbo užmokestis striptizą bei erotinius masažus atliekantiems asmenims.

Įtariama, kad apgaulingai tvarkant buhalteriją ir neteisingai teikiant duomenis valstybės institucijoms, nebuvo sumokėta daugiau kaip 350 tūkst. litų  privalomų sumokėti mokesčių ir įmokų.

Atliekant tyrimą dėl juodosios buhalterijos šiose įmonėse kilo įtarimų, kad kaltinamojo A.K. patiriamos išlaidos viršija gaunamas oficialias pajamas, ir jos galėtų būti gaunamos iš pajamų, neįtrauktų į įmonių buhalterinę apskaitą.

FNTT tyrėjams, atliekantiems finansų tyrimą dėl galimo A. K. neteisėto praturtėjimo, buvo pateikti paskolų sutartys ir vekseliai, neva pagrindžiantys daugiau nei dviejų milijonų litų gavimą iš įvairių fizinių asmenų. Įtariant, kad dalis tyrimui pateiktų dokumentų gali būti suklastoti, buvo atliktos, asmenų tariamai paskolinusių pinigus A.K. apklausos, kratos ir kiti procesiniai veiksmai. Atskleista, kad dalis kaltinamojo pateiktų pajamas pagrindžiančių dokumentų buvo suklastoti. Įtarimai dėl dokumentų klastojimo buvo pareikšti trims asmenims, dviem iš jų pripažinus savo kaltę, tyrimas baigtas, atleidžiant nuo  baudžiamosios atsakomybės pagal laidavimą.

Tęsiant finansų tyrimą vėliau buvo pateiktos dvi paskolos sutartys, pagal kurias Jungtinėje Karalystėje registruota ribotos atsakomybės bendrovė trijų įmonių vadovui neva paskolino 450 tūkst. eurų (daugiau nei 1,5 mln. litų). Įtarus, kad pateiktos paskolos sutartys gali būti suklastotos, buvo atliktos kratos minėtas sutartis surašiusio L.M. patalpose. Kratų metu rasti duomenys pagrįstai leidžia manyti, kad paskolos sutartys galėjo būti suklastotos, todėl L.M. pareikšti įtarimai dėl netikrų dokumentų pagaminimo.

Atlikus finansų tyrimą nustatyta, kad trijų įmonių vadovas A.K. daugiau nei 2 mln. litų išlaidų negali pagrįsti  jų teisėtomis pajamomis.

Baigtame ikiteisminiame tyrime, kuriam vadovavo Klaipėdos apygardos prokuratūros Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos skyriaus prokurorai, Valstybinio socialinio draudimo fondo valdybos Klaipėdos skyrius ir Klaipėdos apskrities valstybinė mokesčių inspekcija pareiškė daugiau nei 350 tūkst. litų civilinius ieškinius kaltinamajam A.K. Padaryta žala ikiteisminio tyrimo metu atlyginta nebuvo.



NAUJAUSI KOMENTARAI

spyga

spyga portretas
spyga tokiai valstybei ,one mokesciu.

Minjeta

Minjeta portretas
Pinigai už pimpalo smaukymą.
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių