Pereiti į pagrindinį turinį

Vilniaus apskrities viršininko pastate įsikurs SAM valdininkai

2010-08-23 20:03
Vilniaus apskrities viršininko pastate įsikurs SAM valdininkai
Vilniaus apskrities viršininko pastate įsikurs SAM valdininkai / Gedimino Bartuškos nuotr.

Ištuštėjusiose Vilniaus apskrities viršininko administracijos patalpose netrukus vėl virs gyvenimas. Iš jų išsikrausčius vieniems valdininkams, netrukus atsikels kiti.

Panaikinus apskričių viršininkų administracijas, tuščios liko ir patalpos sostinės Europos a. 1-uoju numeriu pažymėtame biurų centre. Čia buvo įsikūrusi Vilniaus apskrities viršininko administracija. Vyriausybė pirmadienį nusprendė, kad 700 kv. metrų plotas šiame pastate bus atiduotas Nacionalinei žemės tarnybai, o 1800 kv. metrų plotas – Sveikatos apsaugos ministerijai.

"Nusprendėme, kad Sveikatos apsaugos ministerija į šį pastatą perkels tuos savo padalinius, kurie savo patalpas nuomojasi. Taip bus taupomos ir valstybės lėšos“, - sakė Ministro Pirmininko kancleris Deividas Matulionis.

Sveikatos apsaugos ministerijos atstovė spaudai Giedrė Maksimaitytė teigė, kad kol kas nėra nsupręsta, kurios ministerijai pavaldžios įstaigos įsikurs naujosiose patalpose. Šiuo metu patalpas nuomojasi 4 ministerijos įstaigos, kurios už kvadratinį metrą vidutiniškai moka 15-25 litų nuomos mokestį.

Sveikatos apsaugos ministerijos Finansų ir turto valdymo skyriaus duomenimis, patalpų nuomai ministerija per metus vidutiniškai išleidžia apie 600 tūkst. litų.

Nacionalinei žemės tarnybai naujų patalpų reikia, nes ši institucija išaugo, kai iš apskričių viršininkų administracijų perėmė visus su žemės klausimasis susijusius reikalus. Iki šiol Nacionalinė žemės tarnyba glaudėsi po vienu stogu su Žemės ūkio ministerija.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų