Pereiti į pagrindinį turinį

Vilniaus meras nurodė atlikti finansinį Sapiegos ligoninės auditą

2010-07-15 15:52
Vilniaus meras nurodė atlikti finansinį Sapiegos ligoninės auditą
Vilniaus meras nurodė atlikti finansinį Sapiegos ligoninės auditą / Gedimino Bartuškos nuotr.

Vilniaus miesto meras Vilius Navickas nurodė Sapiegos ligoninėje atlikti finansinį auditą, nes, pasak savivaldybės, gydymo įstaigos skola siekia 2 mln. litų.

Tuo metu iki savivaldybei iš Vilniaus apskrities viršininko administracijos (VAVA) perimant Sapiegos ligoninę jai vadovavęs Gediminas Rimdeika tai vadina melu.

Pasak savivaldybės pranešimo, planuojama, kad Sapiegos ligoninės ūkinis finansinis auditas bus atliktas iki rugsėjo 1 dienos.

"Perėmę ligoninę, išanalizavome esamą padėtį ir, deja, turime konstatuoti, kad įstaiga buvo valdoma neūkiškai. Šiuo metu įstaigos skola, preliminariais duomenimis, siekia apie 2 mln. litų", - savivaldybės pranešime cituojamas Vilniaus miesto savivaldybės Socialinių reikalų ir sveikatos departamento direktorius Gintaras Žandaravičius.

Tuo metu G.Rimdeika neslepia, jog būdavo mėnesių, kai ligoninė dirbo nuostolingai ir turėjo įsiskolinimų kreditoriams arba teritorinei ligonių kasai. Tačiau jo teigimu, dažniausiai gydymo įstaiga "balansuodavo ant nulinės skolos".

Savivaldybės pranešime taip pat tvirtinama, jog tai įtartinai atodo ligoninės vadovybės patvirtinti 340 etatų, nors gydymo įstaiga iš esmės teikia tik slaugos paslaugos, kurias gali gauti apie 90 pacientų, yra 40 terapijos ir 5 reanimacijos lovos.

Tačiau, pasak G.Rimdeikos, dėl etatų skaičiaus gydymo įstaigoje sprendžia ne ligoninės vadovybė, o jos steigėjas. Iki ligoninės steigėjo teises perimant Vilniaus miesto savivaldybei, jos priklausė VAVA.

Tačiau nuo liepos 1-osios panaikinus apskričių viršininkų administracijas, ligoninės steigėju tapo sostinės savivaldybė.

G.Rimdeika yra sakęs, jog meras ne kartą yra nurodęs, kad nemato sveikatos priežiūros paslaugų teikimo Sapiegos ligoninėje perspektyvų, o pastarąją jo poziciją lemia suinteresuotumas teritorija, kurioje įsikūrusi ligoninė.

Dar praėjusių metų pabaigoje Vilniaus miesto savivaldybė kreipėsi į Ūkio ministeriją, prašydama stabdyti investicijas į Sapiegos ligoninės apšildymą.

G.Rimdeikos teigimu, tokių įgaliojimų savivaldybė neturėjo, nes nebuvo gydymo įstaigos steigėja.

Vilniaus apygardos prokuratūroje dėl to pradėtas ikiteisminis tyrimas.

Naująją, laikinąją ligoninės vadovę Vidaus ligų skyriaus reanimacijos ir intensyvios terapijos poskyrio vedėją Palmą Aidukonienę paskyrė buvęs VAVA pavaduotojas Gintaras Sodeika.

Konkursą Sapiegos ligoninės direktoriaus pareigoms eiti planuojama skelbti artimiausiu metu. G.Rimdeika esą atleidžiamas dėl netinkamos kvalifikacijos. Tačiau, jo teigimu, "atleidimas grubiai pažeidžia visus įstatymus, susijusius su Darbo kodeksu".

Dėl to G.Rimdeika teigia kreipęsis į teismą. Jam atstovaus Lietuvos gydytojų vadovų sąjungos pasamdytas teisininkas.

Sapiegų rūmų ir netoliese įsikūrusios ligoninės pastatai paskelbti valstybės saugomos kultūros paveldo objektais.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų