Pereiti į pagrindinį turinį

Vilniaus vicemeras: Lazdynų tilto rekonstrukcija - "avantiūra"

2009-12-04 16:34
Vilniaus vicemeras: Lazdynų tilto rekonstrukcija - "avantiūra"
Vilniaus vicemeras: Lazdynų tilto rekonstrukcija - "avantiūra" / Mindaugo Ažušilio nuotr.

Lazdynų tilto rekonstrukcijos finansavimą Vilniaus mero pavaduotojas Romas Adomavičius vadina "avantiūra". Anot jo, darbai buvo pradėti iš viso neturint finansavimo.

"Lazdynų tilto rekonstrukcija buvo pradėta net neturint finansavimo. Be abejo, tai yra avantiūra, į kurią nereikėtų eiti ateityje", - ketvirtadienį Lietuvos radijui sakė R.Adomavičius.

Anot jo, Lazdynų tilto rekonstrukcijos darbams atlikti bus skirta 100 mln. litų iš Europos Sąjungos (ES) fondų.

"Šiuo metu vyksta įforminimo procedūros ir greitu laiku pinigai pajudės", - teigė jis.

Nors minėta ES paramos suma buvo numatyta antrajam Vilniaus vakarinio aplinkkelio etapui, šias lėšas nuspręsta panaudoti pirmajam jo etapui.

Tačiau, R.Adomavičiaus teigimu, pagrindinė problema - savivaldybės kofinansavimo galimybės. Jis žadėjo, jog ji netrukus taip pat bus sprendžiama.

Lapkričio pradžioje Vilniaus taryba pritarė Lazdynų tilto finansavimui prašyti 100 mln. litų ES paramos. Savivaldybė teigė teiksianti paraišką Susisiekimo ministerijai, o Europos Komisija savo sprendimą, ar projektas bus įtrauktas į finansuojamųjų sąrašą, turėtų priimti iki šių metų pabaigos.

Tilto, kuris yra jungtis tarp Vilniaus pietinio ir vakarinio aplinkkelių, rekonstrukciją už 125,5 mln. litų atlieka bendrovės "Kauno tiltai" ir "Panevėžio keliai". Tilto atnaujinimą tikimasi baigti iki kitų metų rugpjūčio.

Lazdynų tiltas yra jungtis tarp baigiamo statyti pietinio ir pradėto vakarinio miesto aplinkkelių.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų