Pereiti į pagrindinį turinį

Vilniečiai prieštarauja regbio stadiono įrengimui prie jų namų

2012-07-04 17:20
Vilniečiai prieštarauja regbio stadiono įrengimui prie jų namų
Vilniečiai prieštarauja regbio stadiono įrengimui prie jų namų / Evaldo Butkevičiaus nuotr.

Vilniaus Trinapolio gatvės gyventojai teigia prieštaraujantys regbio stadiono įrengimui šalia jų namų.

Vilniaus miesto savivaldybės taryba trečiadienį po pietų posėdyje ketina svarstyti, ar išnuomoti Geležinio Vilko sporto mokyklai stadioną Verkių gatvėje 20 metų su galimybe pratęsti nuomą dar penkeriems metams.

Nuoma kainuotų 100 litų per mėnesį, stadionas būtų nuomojamas su sąlyga, kad nuomininkas į stadiono rekonstrukciją investuos 470 tūkst. litų ir 20 tūkst. litų į būtiniausią remontą bei infrastruktūros gerinimą kasmet.

BNS trečiadienį gavo per 150 Trinapolio gatvės 9 ir 11 namų gyventojų pasirašytą peticiją, kurioje prieštaraujama regbio stadiono įrengimui. Šią peticiją Trinapolio gatvės bendruomenė ketina išdalyti tarybos nariams.

„Verkių specialiosios mokyklos stadionas neturi ir negali būti paverstas specialiu regbio stadionu, nes tai akivaizdžiai pablogins Trinapolio g. gyvenančių gyventojų gyvenimo kokybę. Specializuoto regbio stadiono įrengimas atstumu arčiau nei 20 metrų nuo daugiaaukščių gyvenamųjų namų prieštarauja ir pažeidžia gyventojų teises į ekologišką, saugią, apsaugotą nuo triukšmo aplinką“, - teigiama peticijoje.

Vilniaus savivaldybės Švietimo departamento direktorius Gintaras Alfonsas Petronis pripažįsta, kad su gyventojais šis klausimas aptariamas nebuvo. Jis teigia iš gyventojų peticijos kol kas negavęs. Tačiau pareigūnas sako, jog gyventojai patys turėtų norėti, kad kemsynais virtęs stadionas šalia jų namų būtų sutvarkytas.

„Nebuvo tartasi su jais, tikrai nebuvo kalbėta. Kai reikia pelkę ir kemsynus sutvarkyti, aš nemanau, kad reikėtų apklausti pusę Vilniaus miesto“, - BNS sakė G.Petronis.

„Tai yra baisu, nes stadionu nepavadinsi šiuo metu. Manau, kad gyventojų interesas šiuo atveju būtų tikrai labai paprastas - užuot turėjus kažkokį erkių, blakių, žalčių arba gyvačių židinį, geriau turėti sutvarkytą stadioną - aikštę, kuriame galėtų net ir tų pačių Trinapolio gatvės namų gyventojų vaikai žaisti regbį. Nėra numatyta, kad tas stadionas bus kažkoks reprezentacinis, kuriame vyktų kažkokios varžybos - stadionas eilinėms vaikų treniruotėms“, - kalbėjo jis.

Dalis vilniečių priešinasi ir kitam regbio stadionui Šeškinėje. Vilniaus regbio akademija yra kreipusis į miesto savivaldybę, prašydama jai 25 metams išnuomoti Radvilų gimnazijos stadioną, kur akademija įrengtų regbiui žaisti pritaikytą stadioną.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų