Pereiti į pagrindinį turinį

Akių pilnas dangus - protestuotojai naudojasi skraidančiomis kameromis

2011-11-18 15:58
Akių pilnas dangus - protestuotojai naudojasi skraidančiomis kameromis
Akių pilnas dangus - protestuotojai naudojasi skraidančiomis kameromis

Skraidančių robotų išplitimas po kariuomenę bei teisėsaugą gali priversti pasijausti lyg gyventume skraidančių akių pilname orveliškame pasaulyje. Bet skraidantiems robotams nesvarbu, ką jie stebi, ir jie gali sektii policinkus taip pat paprastai kaip ir civilius.

Viršuje pateiktame filmuke pavaizduota, kaip Varšuvos protestuotojai įgavo vaizdą iš skraidančios akies, ir pastebėjo riaušes pasiruošiusių malšinti policinkų falangą.

Piliečiams, norintiems iš aukštai stebėti svarbaus įvykio vystymąsi, nebereikia laukti naujienų straigtasparnių. Su skraidančių robotų pagalba jie patys gali filmuoti iš sklandančios akies. Bet galimos pasekmės eina dar toliau.

Wall Street okupacijos įvykiai savo pradinį įžymumą gavo nufilmavus ir internete pateikus policijos brutalumo vaizdus. Bet kas su kamera telefone ir prisijungimu prie „YouTube“ gali tapti videografu, pasauliui rodydamas policinkų ar bankų elgesį, kurio šie nenorėtų rodyti.

Sklandanti akis - naujausias piliečių „pasidaryk pats“ filmavimo galimybes išplečiantis žingsnis, o pagaminti skraidanti robotą dabar - tai tas pats, kas prijungti kamerą prie per  atstumą valdomą orlaivio modelio. Kai kurie 'okupacijos' nariai jau pateikia mobilias protestų apžvalgas iš karštų Wi-Fi taškų prikišdami kamerų į nešiojamus kompiuterius ar net kūdikių vėžimėlius. Nebūtų keista, jei vienas iš jų nuspręstų savo kamerai suteikti vertikalią dimensiją, o tai sudarytų sunkumų policijai, taip pat jau beįprantančiai naudotis skraidančių kamerų pagalba.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų