Išmanieji telefonai provokuoja stresą

Neseniai Britanijos psichologų bendruomenės atliktas tyrimas parodė, jog egzistuoja tiesioginis ryšys tarp streso lygio ir tarp to, kiek kartų į rankas žmogus paima išmanųjį telefoną, kad galėtų patikrinti gautas žinutes ar el. paštą.

Kuo dažniau žmogus taip daro, tuo blogiau jis jaučiasi, teigia psichologai. Kartu tyrimo autoriai pažymi, jog su darbo reikalais susijęs el. paštas žmogų įtakoja žymiai mažiau, nei kiti bendravimo instrumentai.

Tyrime dalyvavo 100 savanorių, dirbančių įvairiose sferose. Mokslininkai atkreipia dėmesį į tą faktą, jog daugelis darbdavių, norėdami padidinti darbo efektyvumą, aprūpina savo darbuotojus išmaniaisiais telefonais, tačiau viso to pasėkoje gaunamas rezultatas – atvirkštinis.

„Organizacija vargu ar klestės, jei jos darbuotojai nuolat bus streso būsenoje, nepriklausomai nuo jo šaltinio. Todėl darbo metu rekomenduojama skatinti darbuotojus išjungti savo mobilius „žaisliukus“, arba kaip nors sumažinti į juos gaunamų su darbu susijusių el. laiškų“, – teigiama tyrimo ataskaitoje.

Taip pat pažymima, jog mobilūs įrenginiai, leidžiantys mums nuolat būti ryšio zonoje, vienaip ar kitaip įtakoja mūsų smegenų darbą. Taigi šios srities tyrimai turi ypatingą reikšmę, kadangi jie parodo naujas tendencijas ir galimus pavojus. Prisirišimas prie savo mobilių įrenginių gali lemti tokias situacijas, kai žmogus, prabudęs vidury nakties, mechaniškai ima mobilų įrenginį į rankas, ir tikrina, ar nėra pranešimų bei el. pašto.

„Tokiu būdu, jei įrenginys skirtas tam, jog žmogus nuolat liktų ryšio zonoje, tai streso sumažinimo vardan reikia kartais tapti neprieinamu išoriniam pasauliui“,- reziumuoja tyrimą atlikę mokslininkai.



NAUJAUSI KOMENTARAI

lolo

lolo portretas
taip pat streso prideda tie ekranai, kol ka nors padarai (pvz zinute parasai) gali uzmirsti ko norejai nes jau buni susinervines. Tas mados klyksmas ne visada i gera. Uztat su mygtukais viska greitai ir tiksliai surenki teksta ir pan...

Čiubaka

Čiubaka portretas
jei rankos iš kito galo auga, čia jau niekas nepadės
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių