Namo plaukusius rusus Nemuno srovė atnešė į Lietuvą

Pirmadienį stipri Nemuno srovė iš Rusijos į Lietuvą atplukdė rusų sutuoktinių porą, kuri iš svečių į namus nutarė grįžti plaukdama upe.

Valstybės sienos apsaugos tarnyba (VSAT) pranešė, kad pirmadienio vakarą Pagėgių rinktinės Bardinų užkardos pasieniečiai vaizdo stebėjimo įranga ties Pagėgių savivaldybės Nausėdų kaimu užfiksavo du asmenis, plaukiančius Nemunu. Užfiksuota, kad upės srovė abu plaukikus neša Lietuvos kranto link, todėl į įvykio vietą nusiųsti pasieniečių patruliai.

Lietuvos pusėje atsidūrę vyras ir moteris iškart pakluso pasieniečių reikalavimui išlipti į krantą.

Paaiškėjo, kad abu sienos pažeidėjai - Rusijos piliečiai, 26 metų vyras ir trimis metais jaunesnė jo žmona.

Netrukus išsiaiškinta, kad abu sutuoktiniai Sovietsko apylinkėse aplankė savo pažįstamus, o kelionę namo nusprendė paįvairinti. Rusai ant pripučiamo gelbėjimosi rato sukrovė savo viršutinius drabužius, asmens dokumentus, kuriuos privalėjo turėti būdami pasienio ruože Rusijoje, ir namus pasiryžo pasiekti plaukdami Nemunu.

Nuo vietos, kur abu užsieniečiai pradėjo savo neįprastą kelionę, iki jų namų, esančių ties Matrosovo kanalu, yra apie 10 kilometrų.

Upe plaukę sutuoktiniai neapskaičiavo jėgų ir netrukus Nemuno srovė abu keliautojus nunešė Lietuvos kranto link. Čia juos sulaikė Bardinų užkardos pasieniečiai.

Lietuvos pareigūnai sutuoktiniams pradėjo administracinę teisena už valstybės sienos pažeidimą dėl neatsargumo.

Antradienį abu rusus ketinama atvesdinti į teismą, o vėliau perduoti Kaliningrado srities pasieniečiams.


Šiame straipsnyje: nemunasrusai

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių