Pereiti į pagrindinį turinį

O kas, jeigu pasaulis baigsis? Katastrofos, kurių numatyti neįmanoma

2012-12-20 12:43
O kas, jeigu pasaulis baigsis? Katastrofos, kurių numatyti neįmanoma
O kas, jeigu pasaulis baigsis? Katastrofos, kurių numatyti neįmanoma / ksuyen.deviantart.com iliustr.

Nors jokių įrodymų, kad pasaulio pabaigą įvyks rytoj, mokslininkai atskleidė apokalipses, kurių išpranašauti yra neįmanoma, rašo dailymail.co.uk.

Tamsiosios kometos (arba nematomos) kometos

Astrofizikos profesorė, atradusi pulsarus, Jocelyn Bell Burnell mano, kad jeigu pasaulis baigsis penktadienį, tai greičiausiai įvyks dėl tamsiosios kometos ir Žemės susidūrimo.

Tokiu atveju žmonijai grėstų tas pats, kas nutiko dinozaurams prieš maždaug 165 mln. metų. Manoma, kad juos išnaikino į mūsų planetą atsitrenkęs milžiniškas (apie 10 km) skersmens asteroidas.

Tamsiosios kometos dar vadinamos „slapukėmis“, nes beveik neįmanoma pamatyti jų kelionių kosmose. Šios kometos turi kur kas mažiau ledo ir sniego bei labai daug dulkių.

„Įprastai kometos yra dideli dulkėti sniego kamuoliai. Tamsiosios kometos beveik neturi sniego. Jas užfiksuoti kur kas sudėtingiau“, - kalbėjo profesorė.

Tiesa, susidūrimas neišnaikintų visos gyvybės Žemėje, tačiau į atmosferą būtų pakeltas milžiniškas dulkių debesis, kuris uždengtų Saulę. Tuomet išmirtų visą augmenija, prasidėtų nesibaigianti žiema, o žmonės mirtų nuo maisto trūkumo.

Superugnikalnio išsiveržimas

Didžiosios Britanijos Atvirojo universiteto vulkanologas Dave Rothery iškelia dar vieną versiją, taip pat surištą su dulkių debesimi. Tačiau šį kartą dulkes pakeltų ne kosmoso kūnas, o išsiveržę superugnikalniai.

Superugnikalniai gali išgauti 380 kubinių kilometrų dulkių, kurių didžioji dalis liktų atmosferoje.

„Atmosferoje būtų tiek daug pelenų ir sieros dioksido, kad mūsų planetoje nevyktų fotosintezė“, - įspėja profesorius.

Turbūt vienas žinomiausių superugnikalnių pasaulyje yra „Yellowstone Caldera“. Jungtinėse Amerikos valstijoje kol kas ramiai „miegantis“ ugnikalnis yra 2.1 mln. metų senumo. Paskutinį kartą jis išsiveržė prieų 70 tūkst. metų. Vien šio ugnikalnio išsiveržimo užtektų pasaulinio lygio apokalipsei.

Mirtinas metanas

Buvęs Geologų draugijos prezidentas Bryanas Lovellas linkęs manyti, kad pasaulio pabaiga gali įvykti nuslinkus povandeniniai nuošliaužai ir dėl to išsivadavus dideliam kiekiui metano.

Metanas - šiltnamio efektą sukeliančios dujos, jos Žemės atšilimui turi maždaug 20 kartų didesnę įtaką negu anglies dioksidas.

Taigi didelis kiekis metano sukeltų Žemei katastrofiškų padarinių.

Teorijos tampa absurdiškomis

Nors šiame straipsnyje pateiktas teorijas mokslininkai gali pagrįsti faktais, atsiranda ir pačių absurdiškiausių pabaigos scenarijų - ir į juos visai neįeina išgalvota planeta Nibiru.

Štai, viena buvusi mokslo žurnalistė Vivienne Parry įsitikinusi, kad pasaulio pabaigą sukels per šunų ir lapių įkandimus platinamas vėžys. Pasak jos, vėžiui kelias užkirstas nebus, nes žmonės pagailės šunų ir nesugebės jų visų išnaikinti.

Vienas miestelis Prancūzijoje (jame gyvena maždaug 200 žmonių) įsitikinęs, kad šalia jų įsikūrusiame kalne slepiasi ateiviai. Jie ten neva laukia prasidėsiančios katastrofos. Tačiau ateiviai nėra blogi - jie padės žmonėms išgyventi.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų