Pereiti į pagrindinį turinį

„Sony“ kurs filmą pagal Steve Jobs biografiją

2011-10-28 12:52
„Sony“ kurs filmą pagal Steve Jobs biografiją
„Sony“ kurs filmą pagal Steve Jobs biografiją / Scanpix nuotr.

Kompanija "Sony" įsigijo teises kurti filmą Steve Jobs biografijos, parašytos Walter‘io Isaacson‘io, motyvais. Dabar, kaip praneša laikraštis "LA Times", kompanija ėmėsi žingsnių, kad scenaristas Aaron Sorkin pritaikytų knygą didiesiems ekranams.

Aaron Sorkin yra ne tik eilės scenarijų įžymiems filmams autorius, bet ir neseniai gavo Oskarą už savo filmą apie „Facebook“, kuris vadinasi „Socialinis tinklas“ (The Social Network, 2010). Be to, jis dirbo prie tokių biografijomis paremtų filmų, kaip „Čarlio Vilsono karas“ (Charlie Wilson’s War, 2007) ir „Žmogus, kuris pakeitė viską“ (Moneyball, 2011).

Šaltinių teigimu, svarbu ir tai, jog Aaron Sorkin asmeniškai pažinojo Steve‘ą Jobs‘ą, kadangi turėjo garbės su „Apple“ įkūrėju dirbti prie vieno iš kompanijos „Pixar“ kuriamų animacinių filmų. Beje, prie galutinio filmo varianto Aaron Sorkin taip ir nesudalyvavo, kadangi atsisakė Steve Jobs pasiūlymo teigdamas, kad negali priversti kalbėti negyvų daiktų. Antra vertus, dabar jam teks imtis scenarijaus apie vieną iš ryškiausių IT pasaulio figūrų, o tai, turbūt sutiksite, yra žymiai atsakingesnis darbas.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų