Šventinė TV programa: kaip bus raikomas Kalėdų pyragas?

Prasidedantis televizijų šventinių renginių maratonas žada prisitaikyti prie kiekvieno poreikių ir įgeidžių – netrūks nei koncertų, pokalbių laidų, paramos akcijų, nei šokių šou, nei susitelkimo ir rimties.

TV3 gerumo dalybos

TV3 televizijos šventinių renginių maratoną atidarys Kūčių koncertas, prie ilgo bendro stalo sukviesiantis gausybę Lietuvos dainininkų. Specialiai koncertui paruoštas garsiausias pasaulio ir lietuviškas Kūčių vakaro giesmes ir dainas atliks Neda, Erika Jennings ir Jurgis Didžiulis, Rūta Ščiogolevaitė ir kiti.

Pirmąją Kalėdų dieną vyks Kalėdų dvasios skleidimo koncertas, kuriame dainuos Violeta ir Vilius Tarasovai, Irena Starošaitė, grupė "InCulto", "Junior" ir kiti. O vakare prasidės tikros linksmybės – šokių projekto "Šok su manimi" finalas, kuriame keturios poros varžysis dėl geriausios vardo.

Antrąją Kalėdų dieną žiūrovų dėmesio ir gerumo tikėsis tradicinis TV3 telemaratonas "Išsipildymo akcija". Per septynerius metus geros valios žmonės ir įmonės TV3 ir SEB banko inicijuojamai "Išsipildymo akcijai" suaukojo daugiau kaip 16 mln. litų. Šiemet vykstanti aštuntoji akcija siekia atkreipti dėmesį ne tik į sunkiai sergančių vaikų gydymą, bet ir jų gyvenimo kokybės gerinimą bei reabilitacijos programas: masažus, mankštas, gydomuosius baseinus. Vykstant telemaratonui bus rodomas muzikinis filmas "Kalėdų pasaka", kuriame vaidins "69 danguje" merginos, Jurijus Smoriginas, Audrius Bružas, Ramūnas Cicėnas ir kiti.

Fantastiškos LNK Kalėdos

Kūčių vakarą LNK žiūrovai kviečiami į "Auksinės širdies" apdovanojimų ceremoniją. Joje bus pagerbtos labiausiai nusipelniusios bendruomenės, nevyriausybinės organizacijos ir šalies savanoriai. Pretendentus į aštuonias nominacijas rinks pirmininkas žurnalistas Algimantas Čekuolis, TV laidų vedėjas Marijonas Mikutavičius, kunigai Ričardas Doveika, Tomas Šernas ir kiti.

Pirmąją Kalėdų dieną ant parketo varžysis "Kviečiu šokti" poros. Penkios jų tiesioginiame eteryje varžysis dėl geriausios titulo. Finalas neapsieis be šou – projekto dalyviai sulauks asmeninių Kalėdų Senelio, atvykusio iš Laplandijos, palinkėjimų.

Antrają Kalėdų dieną LNK ieškos antrininkų konkurse "Gintarinis atspindys". Lietuvoje jau atradę antrą Prezidentę Dalią Grybauskaitę, antrą dainininką Merūną ar antrą Viktorą Uspaskichą, šiemet LNK eteryje pasirodys kaip iš akies trauktas Leninas. Pasak renginio rengėjų, 2009-aisiais Lietuvoje daugiausia moterų manė esančios panašios į dainininkę Vitaliją Katunskytę, o šiemet šiek tiek suliesėjusios įtikėjo esą panašios į Nelly Paltinienę. Renginį ves Vytenis Pauliukaitis ir Ugnė Skonsmanaitė.

LRT švenčių rimtis

Nacionalinis transliuotojo šventinė programa – iš rimties, džiaugsmo, ramybės, vilties ir gerumo. Kūčių vakarą LTV transliuos bardų ir Šv. Kristoforo kamerinio orkestro koncertą "Jūs to negirdėjote". Spalio mėnesį vykusiame tarptautiniame dainuojamosios poezijos festivalio "Tai – aš" koncerte koncertavo Kostas Smoriginas, Olegas Ditkovskis, Saulius Bareikis ir kiti.

Per "Panoramą" Prezidentė Dalia Grybauskaitė tars kalėdinį sveikinimą, o vėlai vakare bus tiesiogiai transliuojamos Piemenėlių mišios iš Vilniaus arkikatedros bazilikos. Pirmosios Kalėdų dienos popietę tiesioginėje transliacijoje iš Romos – Kalėdų žinia ir Šv. Tėvo Benedikto XVI palaiminimas "Urbi et Orbi". Po jo bus transliuojamas tradicinis Almos Adamkienės fondo kalėdinis labdaros koncertas. Vakare LRT kvies pažiūrėti kalėdinį interviu su kardinolu Audriu Juozu Bačkiu.

Antrają Kalėdų dieną vyks "Triumfo arkos" finalinis koncertas. Tiesioginėje transliacijoje bus išaiškintas trečiasis auksinio balso konkurso laimėtojas.

Jaukūs BTV patarimai

Kūčių vakarą BTV laidos "Atvirai su žvaigžde" vedėja Ligita Juknevičiūtė kalbėsis su kunigu Ričardu Doveika – ne tik apie Kūčias, bet apskritai apie tikėjimą, viltį ir R.Doveikos kelią į kunigystę. "Kalbėsimės, kaip Lietuvoje keitėsi požiūris į kunigystę. Taip pat apie tai, kaip esant sudėtingai situacijai, per krizę, neturint pinigų, išsaugoti orumą, palaikyti šventinę nuotaiką ir nepasiduoti nevilčiai", – sakė L.Juknevičiūtė.

Laidos "Be recepto" vedėjas Henrikas Vaitiekūnas "TV dienai" prasitarė, kad gruodžio 25-ąją laidoje dalyvaus ragana Ūga. Ji dalys patarimus, kaip nesipykti šeimoje ir netgi prišaukti turtų. Be jos, laidoje bus rodomas Kaune filmuotas unikalus visoje Lietuvoje vokalinis instrumentinius ansamblis, kurio nariai – tik kunigai.

Pirmąją ir antrąją Kalėdų dienas H.Vaitiekūnas pristatys visus meilės horoskopus ateinantiems metams. "Patarimų bus gausybė. Vienoje laidoje jų būdavo trys keturi, o dabar per dvi laidas pristatysime visus penkiolika",– sakė laidos vedėjas. Keletą jų H.Vaitiekūnas išdavė ir "TV dienai". "Kas pirmasis Kalėdų dieną pravėrė lauko duris – tam metai bus sėkmingiausi. Gali taip atsitikti, kad ne viską gerai žmogus apskaičiuoja pirmąją Kalėdų dieną, tad antrą dieną duodamas receptas, kuris grąžina sveikatą – stiklinė šalto vandens su mėtų antpilu", – vardijo H.Vaitiekūnas. Dar vienas patarimas, susijęs su žvakių spalvomis: mėlyna mažina galvos skausmą, geltona ramina skrandį ir kasą, o žalia žvakė teigiamai veikia krūtinės ląstos organus.


Šiame straipsnyje: Kalėdos

NAUJAUSI KOMENTARAI

jo

jo portretas
vistiek Rusiskos programos kokybikesnes. Lietuviskos programos jau nusibodo, nes kasmet vis tas pats. Tie patis filmai ir laidos. nuobodu
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių