O. Mariničius: nuo rinkėjų niekada nieko neslėpiau

Visada yra įdomu ir kartais naudinga perskaityti vietinį dienraštį ir sužinoti ką nors naujo ir ypatingo apie gimtąjį miestą ir net apie save.

Taip ir nutiko man šių metų gegužės 30 dieną, kai dienraštyje "Klaipėda" perskaičiau gerbiamos Astos Aleksėjūnaitės straipsnį su mįslingu pavadinimu "Dėl pažymų – mįslė".

Prieš publikuojant šitą straipsnį sulaukiau dienraščio "Klaipėda" žurnalistės skambučio ir visiškai atvirai atsakiau į jos keliamus klausimus.

Reikia pripažinti, kad būtent apie tuos klausimus buvo parašyta pakankamai tiksliai ir objektyviai.

O tai buvo klausimai apie beveik dešimties metų senumo susidorojimo su karininku istoriją, kurioje taip pat buvo naudojama "slaptumo pažymos" korta, ir kuri baigėsi mano naudai – po dvylikos (vietoj keturių) mėnesių patikrinimo ir kitų neteisėtų veiksmų man buvo suteiktas leidimas dirbti su slapta informacija su žyma "Visiškai slaptai".

Reikia pripažinti, kad trumpai kalbėjome ir apie vieną iš mano buvusių darboviečių, kuri buvo minima spaudoje dėl galimo FNTT tyrimo.

O šitoje vietoje jau prasidėjo prielaidos ir interpretacijos.

Ir tada ir dabar galiu pasakyti tik tiek, kad dirbau šitoje įmonėje nuo 2010 iki 2012 metų ir užsiiminėjau laivų remontu, statyba ir eksploatacija. Išėjau iš įmonės savo noru, ir tai nebuvo susiję su įmonės veikla, nes išėjau dėl asmeninių priežasčių.

Bandymas "pripaišyti" man vos ne asmeninę bičiulystę su vienu iš šios įmonės akcininkų ("Vyras pripažino, jog Vladimirą Stefanovą gerai pažinojo...", "KD") yra nepagrįstas, nes su juo nebendravau beveik dešimt metų iki įdarbinimo ir nebendrauju jau beveik septynerius metus po išėjimo iš įmonės.

Taip pat straipsnyje netiesiogiai yra minima, kad dėl neaiškių priežasčių neprisimenu arba bandau nuslėpti FNTT kratos faktą.

Galiu tik pasakyti, kad sunku prisiminti ar nuslėpti faktus, apie kuriuos nieko nežinojau ar sužinojau tik iš žiniasklaidos po kelerių metų.

Nedirbau nuolat šitame biure ir nebuvau dažnas jo lankytojas. Ir, kas be ko, nesulaukiau išsamaus pranešimo apie minėtą faktą nei iš įmonės direktorės, nei iš jos akcininkų.

Tačiau viskas gal ir nesulauktų ypatingo dėmesio, jeigu ne kiti straipsnio teiginiai, kurie privertė mane kreiptis į dienraščio "Klaipėda" vadovybę su reikalavimu paneigti paskelbtą informaciją.

Straipsnyje yra rašoma: "Pats O.Mariničius, kaip galima įtarti, kruopščiai slėpė šį savo biografijos faktą (darbas įmonėje "VG Ltd" – O.M.) nuo rinkėjų." "Politinės partijos Rusų aljansas kandidatas O.Mariničius į Klaipėdos miesto savivaldybės narius Vyriausiajai rinkimų komisijai nenurodė, ką veikė 2010–2012 m. ir iš ko gyveno".

Noriu paskelbti, kad minėta informacija neatitinka tikrovės ir sukelia neigiamų pasekmių man kaip žmogui, politikui, bei gali daryti neigiamos įtakos mano tolesnei karjerai.

Man dalyvaujant Seimo ir savivaldos rinkimuose VRK buvo pateikti visi reikalaujami dokumentai. Mano gyvenimo aprašymas, kur aiškiai nurodytos visos darbovietės, buvo paskelbtas dar 2016 metais per Seimo rinkimus ir yra viešai prieinamas.

Gyvenimo aprašymo pateikimas per savivaldos rinkimus nėra numatytas įstatymu.

Siūlymas įrašyti į "Privačių interesų deklaraciją" visas Klaipėdos įmones ir organizacijas, iš kurių per visą savo gyvenimą turėjau pajamų, neatlaiko jokios kritikos.

Per savo gyvenimą pateikiau aibę savo gyvenimo aprašymų tiek darbovietėse, tiek ir specialiosioms tarnyboms. Esu atviras ir neturiu ko gėdytis ar slėpti.

Ir pabaigai norėčiau pabrėžti, kad niekada ir nieko neslėpiau nei nuo savo rinkėjų, nei nuo kitų žmonių!

P.S. Gerbiama žurnaliste Asta, aš niekada netarnavau rusų Laivyne!


Šiame straipsnyje: olegas mariničius

NAUJAUSI KOMENTARAI

Prisimenam

Prisimenam portretas
Puikus ir padorus, talentingas jūrų kariškis. Visi įgulose Olegą gerbė.

Vaje

Vaje portretas
Vata pradėjo šiauštis

gr

gr portretas
Reikia kreiptis į teismą ir iš žurnalistės prisiteisti moralinės žalos atlyginimą ir nereikia kreiptis "gerbiama",jei parašė netiesą.Už melą negerbiama.Viešai spausdinami straipsniai ir faktai turi būti patikrinti,nes jau nebegalima pasitikėti spauda,o tai žemas lygis.
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

  • Ko laukti iš tokių beširdžių?
    Ko laukti iš tokių beširdžių?

    Prieš keletą dienų važiavau 14-ojo maršruto autobusu iš Klaipėdos centro į Tauralaukį. ...

  • Veltėdžiams – jokio gailesčio
    Veltėdžiams – jokio gailesčio

    Dienraštyje „Klaipėda“ perskaičiau straipsnelį apie elgetaujančią moterį prie Biržos tilto ir Herkaus Manto gatvėje. Taip, iš tiesų ta moteris seniai tai daro, ir niekam niekas čia nerūpi. ...

    2
  • Iš tiesų buvo iš ko semtis įkvėpimo
    Iš tiesų buvo iš ko semtis įkvėpimo

    Perskaičius I. Kiseliovaitės straipsnį „Mūzos“ statulėlė – aktorei E. Barauskaitei“ („Klaipėda“, 2024 04 16), labai nenustebino tai, jog gerbiama Eglė Barauskaitė paminėjo, kad jos svarbiausi ir patys didžiausi ...

  • Kur dingo rinkimų kampanija?
    Kur dingo rinkimų kampanija?

    Gerai kažkas pastebėjo „Klaipėdoje“, kad pas mus nevyksta jokia rinkimų į šalies prezidentus kampanija. Praėjusią savaitę jau buvo paskelbti visi oficialūs kandidatai, tarp kurių yra milijonierių, tačiau nematyti nei plakatų, ne...

    1
  • Dėl KGB bendradarbių
    Dėl KGB bendradarbių

    Nors kai kurie žmonės tvirtina nejaučiantys vykstančios rinkimų kampanijos, reikia pasakyti, kad Lietuvoje yra tam tikrų amžinų simptomų, rodančių, kad rinkimų kampanija ne tik vyksta, bet ir artėja prie apogėjaus. ...

    4
  • Medžiai vis tiek netrukus grius
    Medžiai vis tiek netrukus grius

    Pritariu Daivos Janauskaitės straipsnyje „Dėl išsaugotų medžių – košmaras gyventojams“ („Klaipėda“, 2024 04 05) dėstomoms mintims. ...

    3
  • Vietoj Lenino – prekybos centras
    Vietoj Lenino – prekybos centras

    Kažkodėl nieko nebesigirdi apie būsimą Atgimimo aikštės „atgimimą“. Anksčiau tiek buvo kalbų, tiek mūšių dėl naujos jos koncepcijos, prieš keletą metų, regis, vyko net konkursas, kažkas jį laimėjo, o dabar tyla ...

    1
  • Išvadavimas rusiškai – tai mirtis
    Išvadavimas rusiškai – tai mirtis

    Rusijos Federacijos rusai yra tikri išvaduotojai. Jie visą laiką mus vaduoja. Visų pirma, jie išvaduoja nuo rūpesčio turtu – nacionalizuoja. Turi, žmogus, savo lauką, namą, daržinę, karvę, vištą, kiaulę. Ateina jie &ndas...

  • Anoniminiai laiškai neįbaugins
    Anoniminiai laiškai neįbaugins

    Vos tik laikraštis išspausdino mano pastebėjimus „Liko gumbuoti stagarai“ („Klaipėda“, 2024 03 19), tuoj prasidėjo reakcija. Kai kas puolė piktintis „Karšto telefono“ skiltyje, kai kas šaipyti...

    2
  • Šviesoforizacija mieste dar nesibaigė
    Šviesoforizacija mieste dar nesibaigė

    Nors buvo sakoma, kad Klaipėdoje vadinamoji šviesoforizacija baigsis, tačiau, manau, uostamiesčio vairuotojai jau pastebėjo, jog šis ydingas procesas vis tiek nesibaigia. ...

Daugiau straipsnių