Londono lietuviai D.Kedžio dukrą parems tarptautinėje akcijoje

Aktyviai prieš Drąsiaus Kedžio dukters sugrąžinimą motinai protestavę Londono lietuviai, tautiečius vėl ragina pareikšti savo nuomonę dėl Lietuvoje vykstančių įvykių.

Rugpjūčio 7 d. 13 val. Londono centre, Trafalgaro aikštėje vyks tarptautinė kasmetinė  protesto akcija prieš vaikų išnaudojimą „UK Rally Against Child Abuse 2010”.

Šioje, jau nuo 1994 m. vykstančioje, akcijoje dalyvauja panašių tragedijų dalyviai, organizacijos, kurios, pavyzdžiui , prisideda prie Hollie Greig iš Škotijos istorijos viešinimo: sirgdama dauno sindromu  nuo 6 metų ji buvo išnaudojama bei tvirkinama savo tėvo, o vėliau  įtraukta į pedofilų klaną, kuris ja naudojosi daugiau kaip 10 metų.

Pirmą kartą šioje akcijoje žada dalyvauti ir Londone gyvenantys lietuviai. „Eikime su Lietuvos trispalve bei  jau tapusiu simboliu, alyvinės spalvos atributika“, - rašome redakcijai atsiųstame lietuvių bendruomenės pranešime spaudai.

Akcijoje dalyvausiantys lietuviai jau yra susibūrę į neformalią grupę „Veritas London Lithuanians“. Šios grupės nariai jau keletą metų rengė įvairias visuomenines akcijas nukreiptas prieš savižudybes, emigraciją,  pedofiliją, e-balsavimą, cenzūrą, dvigubą pilietybę, privatumą, kitus žmogaus teisių suvaržymo klausimus. Šįkart jie žada tarptautiniame renginyje pareikšti savo nuomonę dėl Lietuvoje vykstančios Kedžių šeimos tragedijos ir teisėsaugos bandymus nutylėti su D.Kedžio mirtimi susijusias aplinkybes bei pareikšti protestą prieš mergaitės sugrąžinimą motinai.

„Kviečiame vėl sutelkti jėgas,  būti vieningiems, pasidomėti aktualiomis problemomis, padiskutuoti, parodyti kitiems, kad esame čia, kad ieškome kelių negandoms įveikti. Kreipiamės į  Tave,  Anglijos lietuvi, nebūk abejingas, ateik ir tu“, - raginama išplatintame pranešime.

Susidomėjusieji šia akcija daugiau informacijos gali gauti parašę elektroniu paštu Info@VeritasLL.Org


Šiame straipsnyje: KedyspiketaiLondonas

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių