Sekmadienį policija sulaukė 93 pranešimų apie pažeidimus

Sekmadienį iki 20 val., kai baigėsi balsavimas, policija gavo 93 pranešimus apie galimus pažeidimus Seimo rinkimų antrajame ture.

Daugiausiai pranešimų gauta iš Tauragės apskrities – 25 (daugiausiai iš Šilutės ir Pagėgių), Vilniaus – 24, Šiaulių – 12, Kauno – 10.

Tarp gautų pranešimų daugiausia apie neleistiną agitaciją, rinkėjų vežimą, įtartinus asmenis ar automobilius, galimą papirkinėjimą.

Popiet Šilutės policija gavo pranešimą, kad Šilutėje, H.Šojaus g., prie prekybos centro „Maxima“ asmenys galimai pardavinėja balsus. Į Šilutės rajono policijos komisariatą pristatyta 36-erių metų moteris, kuri galimai pirko rinkėjų balsus. Pradėtas ikiteisminis tyrimas.

Dėl Šilutės rajone sulaikytų keturių asocialių asmenų, kurie įtariami balsų pardavimu, atsisakyta pradėti ikiteisminį tyrimą.

Lietuvos įstatymai numato atsakomybę ne tik už rinkėjų papirkimą, bet ir už savo balso pardavimą - už tai gresia administracinė atsakomybė.

Pagal įstatymą, rinkėjo balsavimas už atlygį, siūlymasis balsuoti už atlygį ar kurstymas tai daryti rinkimuose ar referendume užtraukia administracinę atsakomybę ir baudą nuo 1 iki 2 tūkst. litų.

Policijos teigimu, šeštadienį policija gavo 13 pranešimų apie galimus pažeidimus. Ikiteisminių tyrimų pradėta nebuvo.

Nuo spalio 10 dienos Lietuvos policija gavo daugiau nei pusketvirto šimto pranešimų, susijusių su galimais rinkimų pažeidimais ir pradėjo 25 ikiteisminius tyrimus.



NAUJAUSI KOMENTARAI

ruta

ruta portretas
MAN ATRODO, KAD JAU PERLENKTA LAZDA,NES VAIDENASI KAI KAM RINKIMU PAPIRKINEJIMAS. ZMONEM TAIP ATSIBODO KLAUSYTI TU PLEPALU IR DAR PER VISUS KANALUS,BEI INTERNETA, DAUGUMA IR BALSUOTI SI KARTA NEINA. TAD VISUR TURI BUTI SAIKAS...

rinkejas

rinkejas portretas
as,mano draugai ir gimines balsavom uz N.VENSKIENES partija,sekmes rinkimuose NERINGA

to ruta

to ruta portretas
ne visai taip ,juk tie supuve kubiliniai bando taikyt ivairius metoduscia visi tie vadinami papirkinejimai yra konservatoriu priesmirtines kovos metodas,bet jie nelaimes nes daugelis balsuoja uz Darbo partija ir Drasos kelio parija
VISI KOMENTARAI 5

Galerijos

Daugiau straipsnių