Pereiti į pagrindinį turinį

Teisėsauga užkirto kelią D. Kedžio tragedijos pasikartojimui Vilniuje?

2013-01-28 11:13
Teisėsauga užkirto kelią D. Kedžio tragedijos pasikartojimui Vilniuje?
Teisėsauga užkirto kelią D. Kedžio tragedijos pasikartojimui Vilniuje? / youtube.com

Vilniaus apygardos teismas apeliacine tvarka nagrinėja už grasinimus nužudyti prokurorą Tomą Čepelionį jau nuteisto Šiaulių verslininko, Lietuvos prezidento posto siekusio Jono Jankausko baudžiamąją bylą.

Į Specialiųjų tyrimų tarnybos (STT) būstinę Vilniuje 2012 m. sausio 27 d. popietę užsuko pusamžis smulkaus veido vyriškis, rašo 15min.lt.

Netrukus apie jo vizitą policijai raportavusi STT darbuotoja nepažino Jono Jankausko. Pareigūnė Jūratė Ragaišienė galėjo pasakyti tik tiek, kad vyriškis kalbėjo ramiai, tačiau atrodė labai susijaudinęs.

Neprisistatęs lankytojas paaiškino, kad jo atžvilgiu yra iškelta baudžiamoji byla dėl pedofilijos. Anot vyriškio, prokurorai galbūt klastoja ikiteisminio tyrimo medžiagą, todėl jis prašo STT pasidomėti jo byla.

Išgirdęs J.Ragaišienės paaiškinimą, kad STT negali kontroliuoti to, ką tiria prokuratūra, J.Jankauskas pasidavė nevilčiai. „O ar tirsite šią bylą, jei bus nušautas prokuroras?“ – paklausė lankytojas.

J. Ragaišienė sukluso ir perklausė: „Ar tikrai norite nušauti prokurorą?!“

„O kas man belieka!“ – atšovė J. Jankauskas ir nusivylęs paliko STT štabą.

Pareigūnai J. Jankauską surado ir netrukus pasodino į kaltinamųjų suolą.

Nukentėjusiuoju šioje byloje pripažintas prokuroras T. Čepelionis pabrėžė, kad pirmosios instancijos teismas apklausė visus proceso dalyvius, nustatė įvykio aplinkybes, ištyrė įrodymus ir tinkamai juos įvertino.

Tą patį kartojo ir J. Jankausko bylą kuruojanti prokurorė. Ji sutiko, kad viešai pasakytas grasinimas, norint už jį  bausti, išties turi būti realus.

„Svarbiausia, kaip suprato šį realumą nukentėjusysis“, – įsitikinusi valstybės kaltintoja.

Pareigūnės teigimu, jos kolega T. Čepelionis įvertino, kad J.Jankausko grasinimas išties buvo tikroviškas. „Jis labai stipriai sunerimo. Nerimavo ne tik dėl savęs, bet ir dėl šeimos. Jis pasiėmė ginklą ir visur vaikščiojo su juo“, – pasakojo kaltintoja.

Po T. Čepelionio ir jo kolegų atlikto ikiteisminio tyrimo Vilniau apygardos teisme J.Jankauską už pedofiliją buvo prašoma įkaltinti 8 metams.

Tačiau kol kas verslininkas lieka laisvėje – teisėjas Stasys Lemežis paskelbė išteisinamąjį nuosprendį. Prokuratūra dar turi keletą savaičių, kad apsvarstytų, ar skųsti J.Jankausko išteisinimą Lietuvos apeliaciniam teismui.

Tuo tarpu baudžiamojoje byloje dėl mirtinų grasinimų prokurorui verdiktą, kuris įsiteisės iškart, Vilniaus apygardos teismo teisėjų kolegija žada skelbti vasario 18 dieną.

Vaizdo įrašą su įtariamojo interviu galite pažiūrėti čia.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų