Teisiami iš sudužusio lėktuvo kredito korteles pavogę rusų kareiviai

Rusijoje karinis teismas teis keturis karius, kaltinamus pagrobus Lenkijos prezidento delegacijos narių, žuvusių per lėktuvo katastrofą prie Smolensko 2012-ųjų balandį, banko korteles.

„Baigtas ikiteisminis tyrimas baudžiamojoje byloje dėl 06755-ojo karinio dalinio šauktinių: eilinių Sergejaus Syrovo, Igorio Pustovaro, Jurijaus Sankovo ir Arturo Pankratovo. Jie kaltinami grupine vagyste iš anksto susitarus ir kėsinimusi pagrobti svetimą turtą“, - sakoma Tyrimų komiteto pranešime, kurį agentūra „Interfax“ gavo šeštadienį.

Minima baudžiamoji byla perduota Smolensko įgulos kariniam teismui.

„Ikiteisminis tyrimas nustatė, kad 2010 metų balandžio 10 dieną apie 11 val. netoli aerodromo “Severnyj„ Smolensko srityje sudužo lėktuvas Tu-154, kuriuo skrido Lenkijos politiniai ir visuomenės veikėjai. Į lėktuvo kritimo vietą buvo pasiųsti kariai, pašaukti tarnauti 06755-ajame kariniame dalinyje : eiliniai Serovas, Pustovaras, Sankovas ir Pankratovas“, - nurodoma pranešime spaudai.

Pasak tyrėjų, S.Serovas netoli lėktuvo Tu-154 kritimo vietos aptiko rankinę su pinigine, iš kurios jis pavogė banko korteles, kurios priklausė Lenkijos Kovos ir kančių atminimo išsaugojimo tarybos sekretoriui Andrzejui Przewoznikui..

„Pavogtų banko kortelių sąskaitose buvo pinigų, atitinkančių 379 tūkst. rublių (12,5 tūkst. dolerių) sumą. Be to, Syrovas iš piniginės ištraukė kartono lapą su asmens identifikavimo kodais kortelėms“, - pažymima pranešime.

Atvykęs į dalinį S.Syrovas pasakė I.Pustovarui, A.Pankratovui ir J.Sankovui apie radinį ir pasiūlė paimti pinigus iš kortelės, šie sutiko.

„Be leidimo išėję iš dalinio, jie atvyko į Smolenską ir pamėgino paimti visą kortelėje esančią sumą. Tačiau dėl nustatyto grynųjų pinigų paėmimo limito jiems pavyko paimti tik 59 tūkst. rublių (apie 1850 dolerių), kuriais jie pasinaudojo savo nuožiūra“, - sakom pranešime.

Tyrimą atliko Tyrimų komiteto karinis tyrimų skyrius Smolensko įguloje.


Šiame straipsnyje: smolenskaskareiviaivagystė

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių