Už brangaus konjako vagystę teismas vilnietei skyrė metus nelaisvės

Vilniaus miesto 1-asis apylinkės teismas anksčiau dešimt kartų teistą I.G. pripažino kalta dėl konjako vagystės ir skyrė jai vienerių metų laisvės atėmimo bausmę.

1978 metais gimusi I.G. nuteista už tai, kad šių metų lapkričio 23 dieną iš prekybos centro "Iki" Vilniuje nesumokėjusi išnešė penkis butelius konjako "Hennessy", jų vertė - 598,98 lito, pranešė teismas.

Teisme I.G. visiškai prisipažino kalta. Ji paaiškino, kad užėjo į prekybos centrą norėdama ką nors pavogti. Alkoholinių gėrimų skyriuje ji paėmė penkis butelius konjako, į kainas nekreipė dėmesio. Dėžutes su konjaku ji susidėjo į parduotuvės krepšį ir praėjo pro kasas nesusimokėjusi. Alkoholinius gėrimus ji pardavė Šeškinės turgavietėje.

Per ikiteisminį tyrimą liudytoju apklaustas prekybos centro apsaugos darbuotojas paaiškino, jog jis pastebėjo, kad alkoholinių gėrimų skyriaus lentynoje trūksta penkių brangių konjako butelių. Peržiūrėjęs stebėjimo kamerų vaizdo įrašą, jis pamatė, kaip I.G., kuri jau keletą kartų yra apsivogusi jų prekybos centre, paėmė šiuos butelius.

Iš nuteistosios prekybos centrui priteista 598,98 lito turtinei žalai atlyginti.

Šis nuosprendis per 20 dienų gali būti apskųstas Vilniaus apygardos teismui.

Pastarąjį kartą I.G. nuteista šių metų spalį už pasikėsinimą pavogti prekių už daugiau kaip 1000 litų iš prekybos centro "Ozas". Tuomet teismas jai skyrė 4 mėnesių laisvės atėmimo bausmę. Šį nuosprendį nuteistoji apskundė.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių