Vagių grobis - baidarės ir daug alkoholio

Kauno teisėsaugininkai aiškinasi dvi kiek nekasdieniškas vagystes, kurias įvykdę ilgapirščiai nusitaikė į svaigalus ir sportines baidares.

Pirmadienį po pietų, apie 15 val. pastebėta, kad iš irklavimo mokyklai priklausančių dviejų elingų pavogtos šešios sportinės vienvietės baidarės. Nusikaltimas įvykdytas Lampėdžių pakraštyje.

Kaip pranešė Kauno apskrities vyriausiasis policijos komisariatas, į Gervių gatvės 5 numeriu pažymėtas patalpas vagys įsibrovė pritaikę raktą.

Kokio dydžio žala padaryta irklavimo mokyklai, kol kas tikslinama. Dėl vagystės Santakos policijos komisariate pradėtas ikiteisminis tyrimas.

Dar vienas ne mažesnę nuostabą policijos pareigūnams sukėlęs nusikaltimas įvykdytas naktį iš sekmadienio į pirmadienį. Islandijos plente, greta ten įsikūrusios „Lukoil“ degalinės, apvogtas „Renault Magnum“ markės vilkikas. Iš jo puspriekabės dingo nemažas kiekis vyno, o iš greta stovėjusio sunkvežimio - dešimteriopai daugiau brendžio.

Degalinės aikštelėje sunkiasvorė transporto priemonė buvo palikta dar sekmadienį priešpiet, o prapjautas puspriekabės tentas pastebėtas pirmadienį paryčiais, apie 4.30 val. Vairuotojas suskaičiavo, kad į alkoholinių gėrimų užsigeidę ilgapirščiai pasisavino šešias dėžes vyno.

Kur kas didesni, iki šiol tiksliai neįvardyti nuostoliai padaryti greta stovėjusio kito sunkvežimio šeimininkams, mat ten pasigesta dar didesnės krovinio dalies - maždaug 60 dėžių brendžio. Kaip vagys galėjo niekieno netrukdomi pasiglemžti tokį kiekį alkoholinių gėrimų, kol kas lieka paslaptis. Įvykį tiria Žaliakalnio policijos komisariato pareigūnai.

Rūpesčių su vilkikų vairuotojais gan dažnai turintys teisėsaugininkai neslepia, kad karts nuo karto pasitaiko atvejų, kai patys vilkikų vairuotojai bando pralobti parduodami kurą ar dalį gabenamo krovinio, o vėliau pranešdami apie nebūtus nusikaltimus ir bandydami suversti kaltę tariamiems vagims. Ar šiuo atveju galėjo būti pasielgta būtent taip, teisėsaugininkai kol kas linkę nuo komentarų susilaikyti.


Šiame straipsnyje: vagystė

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių