Pereiti į pagrindinį turinį

A.Butkevičius: Baltijos šalys remia Ukrainos prezidento taikos planą

2014-06-21 15:15
BNS inf.

Latvijos, Lietuvos ir Estijos vyriausybės remia Ukrainos prezidento Petro Porošenkos pasiūlytą taikos planą, sako Lietuvos ministras pirmininkas Algirdas Butkevičius.

Sukruto: premjeras reiškia užuojautą dėl alpinisto žūties
Sukruto: premjeras reiškia užuojautą dėl alpinisto žūties / V. Skaraičio/BFL nuotr.

Latvijos, Lietuvos ir Estijos vyriausybės remia Ukrainos prezidento Petro Porošenkos pasiūlytą taikos planą, sako Lietuvos ministras pirmininkas Algirdas Butkevičius.

„Yra bendras sutarimas remti Ukrainos prezidento P.Porošenkos taikos planą. Ir jeigu galima, ne tik remti, bet ir padėti jį įgyvendinti“, - šeštadienį BNS telefonu sakė A.Butkevičius.

Jis Taline susitiko su Latvijos premjere Laimdota Straujuma ir Estijos Vyriausybės vadovu Taaviu Roivasu (Taviu Reivu).

Pasak A.Butkevičiaus, esant galimybei, Ukrainai reikia teikti humanitarinę, finansinę, ekspertinę pagalbą.

Jo teigimu, premjerai aptarė ir galimas naujas sankcijai Rusijai, jei padėtis Ukrainoje blogėtų.

Estijos Vyriausybės spaudos tarnyba pranešė, kad sutarta, jog galimybė taikyti naujas sankcijas Rusijai turėtų būti svarstoma nedelsiant.

A.Butkevičius savo ruožtu pabrėžė, kad svarbu, jog kitą savaitę būtų pasirašytos Europos Sąjungos asociacijos sutartys su Ukraina, Gruzija, Moldova.

„Reikia, kad kuo greičiau Ukraina, Moldova, Gruzija integruotųsi į Europą“, - teigė Vyriausybės vadovas.

Ukrainos prezidentas P.Porošenka penktadienį paskelbė 14 punktų taikos planą, kuriame šalies Rytuose veikiantys prorusiški separatistai raginami nedelsiant nusiginkluoti, taip pat žadama decentralizuoti valdžią, atlikus konstitucijos reformą. Pagal šį planą numatoma teisiškai nepersekioti sukilėlių, neįvykdžiusių „sunkių nusikaltimų“, taip pat suteikiamas „garantuotas koridorius rusų ir ukrainiečių samdiniams palikti“ konflikto zoną.

P.Porošenka taip pat pranešė, kad iki birželio 27 dienos Ukrainos jėgos struktūros nutraukia kovos veiksmus, kad neteisėtų ginkluotų formuočių nariai galėtų sudėti ginklus.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų