Advokatas: korupcija kaltinama E. Kaili grįš į europarlamentarės pareigas

  • Teksto dydis:

Graikijos europarlamentarė Eva Kaili, „Katargeitu“ praminto korupcijos skandalo veidas, planuoja kitą savaitę grįžti į savo pareigas Europos Parlamente po to, kai buvo paleista iš namų arešto, kol lauks teismo proceso, penktadienį pranešė jos advokatas.

„Kitą savaitę ji atvyks į Europos Parlamentą atlikti savo pareigų“, – Graikijos televizijai „Skai TV“ sakė E. Kaili advokatas graikas Michalis Dimitrakopulas (Michalis Dimitrakopoulos).

Ji taip pat prašys rūmų nustatyti, ar jos sekimas, sulaikymas ir įkalinimas nepažeidė jos, kaip EP narės, teisių, teigė M. Dimitrakopulas.

Ketvirtadienį prokurorai leido 44 metų buvusiai žinių vedėjai nuimti elektroninę apykoję ir išleido ją iš namų arešto, laukiant teismo proceso.

Anksčiau kylančia EP žvaigžde laikyta E. Kaili neteko ankstesnių EP vicepirmininkės pareigų ir buvo pašalinta iš savo frakcijos.

Gruodį Briuselyje ją sulaikė policija, tyrusi įtariamą kyšininkavimą Europos Parlamente, o balandžio mėnesį ji buvo paleista į namų areštą.

Ji neigia visus kaltinimus.

Atliekant Belgijos tyrimą buvo suimti ir apkaltinti dar keli Europos politikai ir jų padėjėjai, tačiau dabar visi, išskyrus vieną, paleisti iš namų arešto.

Tyrėjai teigia, kad buvęs EP narys iš Belgijos Pieras Antonio Panzeri (Pjeras Antonijus Panceris), kuris bendradarbiauja atliekant tyrimą, vadovavo kyšių dalijimo grupei, siekusiai skatinti Kataro ir Maroko interesus.

Abiejų šalių vyriausybės įnirtingai neigia bet kokį vaidmenį.

Skandalas kilo, kai policija surengė reidą keliuose objektuose Briuselyje ir paėmė mažiausiai 1,5 mln. eurų grynaisiais pinigais, saugotais lagaminuose ir krepšiuose.

Penktadienį M. Dimitrakopulas pareiškė, kad P. A. Panzeri buvo viso to sumanytojas ir kad ant policijos paimtų pinigų E. Kaili pirštų atspaudų nerasta.

„Ji tiki, kad bus išteisinta,.. jei byla apskritai bus nagrinėjama teisme“, – sakė jis.



NAUJAUSI KOMENTARAI

e.

e. portretas
graži lesbe, bet bjauriai korumpuota

o

o portretas
kaipgi kitaip ir negal but juk ten visi tokie pajudins 1 /korta/ pabires visa kalade/z=0
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių