Iš Afganistano pabėgęs prezidentas A. Ghanis prieglobstį rado Abu Dabyje

Talibanui perėmus valdžią iš Afganistano pabėgęs prezidentas Ashrafas Ghanis yra Abu Dabyje.

Jungtiniai Arabų Emyratai A. Ghanį ir jo šeimą priėmė „dėl humanitarinių priežasčių“, pranešė Užsienio reikalų ministerija Abu Dabyje, kuria remiasi valstybinė naujienų agentūra WAM.

A. Ghanis pabėgo iš šalies, kai Talibanas sekmadienį priešpiet pasiekė Kabulo apylinkes. Jis savo žingsnį argumentavo nerimu dėl gyventojų sostinėje saugumo. Jis esą norėjęs užkirsti kelią „kraujo praliejimui“. Jei jis būtų likęs, esą būtų žuvę „daugybė patriotų“, o Kabulas būtų buvęs sugriautas.

Talibanas netrukus praktiškai be kovos įžengė į sostinę ir praėjus beveik 20 metų nuo Vakarų dalinių invazijos į Afganistaną grįžo į valdžią.

Jungtiniai Arabų Emyratai netolimoje praeityje ne kartą suteikė prieglobstį aukštiems užsienio šalių atstovams, turintiems problemų savo šalyje. Pernai į Emyratus pasitraukė korupcija įtariamas buvęs Ispanijos karalius Juanas Carlosas. Už akių penkerių metų laisvės atėmimo bausme nuteista buvusi Tailando premjerė Yingluck Shinawatra Dubajuje rado prieglobstį 2017-aisiais.

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
Visai kaip mūsų Smetona....

Hapis

Hapis portretas
Šitą išdaviką su pinigais pabėgusi ,reikėtų sušaudyti Kabulo valdžiai.Išdavikas,kaip žiurkė pabėgo iš skęstančio laivo,taip jis.

Anonimas

Anonimas portretas
Prikrove doleriu i malunsparni tiek kad vos pakilo. Dali pinigu teko palikti aerouoste ant pakilimo tako. Vot amerikoniskas demokratas.
VISI KOMENTARAI 5

Galerijos

Daugiau straipsnių