Pereiti į pagrindinį turinį

„Airbus“ pristatė pirmąjį „A350 XWB“ orlaivį Kataro oro linijoms

2014-12-29 11:34
DMN inf.
Reuters nuotr.

„Airbus“ Kataro oro linijoms, vienam pirmųjų šio modelio užsakovų, pristatė pirmąjį „A350 XWB“ modelio naujausios kartos plataus korpuso orlaivį. „A350 XWB“ modelis, kurį netrukus pradės naudoti aukšta paslaugų kokybe garsėjančios Kataro oro linijos, nustato naujus, ne vieną dešimtmetį galiosiančius keleivių skraidinimo standartus ir atveria naują komfortiškų, ekonomiškų tolimųjų skrydžių erą.

„A350 XWB“ modelio orlaivis įkūnija pažangiausias technologijas ir perversmą pramonėje sukėlusias aerodinamikos, lengvų medžiagų ir orlaivių sistemų naujoves. Itin ekonomiškų ir labai tyliai dirbančių bendrovės „Rolls-Royce“ sukurtų variklių „Trent XWB“ varomus ir platesnį, šviesų ir erdvų saloną turinčius modelio A350 XWB“ orlaivius ateityje turėtų pamėgti keleiviai, iš naujo atrasiantys skrydžius lėktuvu, o neprilygstamas veiklos efektyvumo ir ekonomiškumo lygis turėtų suteikti papildomos naudos ir pačioms oro linijoms.

„Kataro oro linijos didžiuojasi galimybe gauti „A350 XWB“ modelio orlaivių ir po ilgo laukimo su džiaugsmu praneša, kad pagaliau išaušo diena, kai šie naujausios kartos orlaiviai taps mūsų sparčiai augančios orlaivių flotilės dalimi. Per septynerius metus nuo tos dienos, kai Paryžiaus orlaivių parodoje pateikėme užsakymą šio tipo orlaiviams pirkti ir investavome į partnerystės su „Airbus“, oro linijų pramonė smarkiai išaugo. Esu tikras, kad visame pasaulyje augantys keleivių srautai ateityje tik dar labiau išaugs ir džiaugiuosi, kad Kataro oro linijos žengs aviacijos sektoriaus priešakyje, siūlydamos savo keleiviams galimybę keliauti moderniausiais dangų raižančiais oro laineriais“, – teigė Akbaras Al Bakeris Kataro oro linijų įmonių grupės generalinis direktorius.

„A350 XWB“ modelio orlaiviai puikiai įsilies į Kataro oro linijų augančią flotilę, kurią sudaro „A380“ ir „A330“ modelių orlaiviai, o šios oro linijos taps pirmosiomis pasaulyje, eksploatuojančiomis kiekvieno bendrovės „Airbus“ šiuo metu gaminamo modelio plataus korpuso orlaivius. Kataro oro linijų eksploatuojami „A350 XWB“, „A380“ ir „A330“ modelių orlaiviai užtikrins beprecedentį sparčiai augančio Katarų oro linijų tinklo darnų darbą ir komfortą.

„Pirmųjų „A350 XWB“ modelio orlaivių pristatymas klientui – reikšmingas etapas ir bendrovės „Airbus“, ir aviacijos istorijoje. Modelio „A350 XWB“ orlaiviai – moderniausi šių dienų orlaiviai, o juos sukūrėme naudodamiesi meistriškumu, kurį įgijome per 45 metus, tenkindami savo klientų poreikius. Modelio „A350 XWB“ orlaiviai yra naujausi į orą pakilsiantys bendrovės „Airbus“ sukonstruoti orlaiviai, mūsų pramonėje sukelsiantys revoliuciją ir nustatysiantys naujus skrydžių orlaiviais standartais.“ Jis pridūrė: „Didžiuojamės, galėdami šiandien pristatyti savo pirmąjį „A350 XWB“ modelio orlaivį Kataro oro linijoms – vienam pirmųjų mūsų klientų, pateikusių užsakymą šiems orlaiviams pirkti. Tai – puikus derinys: pirmąjį visiškai naują pasaulinės klasės orlaivį pristatome vienoms iš pirmaujančių pasaulinės klasės oro linijoms“, – sakė „Airbus“ valdybos pirmininkas ir generalinis direktorius Fabrice Bregieras.

„A350 XWB“ modelis ką tik papildė bendrovės „Airbus“ gaminamų ir pirmaujančią poziciją šioje rinkoje užimančių plataus fiuzeliažo produktų asortimentą. Visiškai nauji vidutinio dydžio tolimųjų reisų maršrutais skraidantys modelio „A350 XWB“ orlaiviai sudegina gerokai mažiau kuro, jų fiuzeliažas ir sparnai gaminami iš anglies pluošto ir jie nustato naujus klientų komforto, darbo našumo ir ekonomiškumo standartus. 2014 m. lapkričio pabaigoje užsakymus įsigyti 778 „A350 XWB“ modelio orlaivius buvo pateikęs 41 klientas iš viso pasaulio.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų