Pereiti į pagrindinį turinį

Amerikos Prezidento laisvės medalius gaus ir R. De Niro, ir M. Jordanas

2016-11-17 08:51
BNS inf.

JAV muzikos legenda Bruce'as Springsteenas (Briusas Springstinas), krepšinio žvaigždė Michaelas Jordanas (Maiklas Džordanas) ir aktorius Robertas De Niro (Robertas De Niras) yra tarp 21 žmogaus, kurie bus apdovanoti Prezidento laisvės medaliais, trečiadienį paskelbė Baltieji rūmai.

Robertas De Niro Robertas De Niro Robertas De Niro Robertas De Niro

Šie garbingiausi JAV civiliniai apdovanojimai yra „duoklė idėjai, kad visi mes, nesvarbu, iš kur atėjome, turime galimybę keisti šią šalį į gera“, paskelbdamas apdovanojamus asmenis sakė prezidentas Barackas Obama (Barakas Obama).

„Nuo mokslininkų, filantropų ir valstybės tarnautojų iki aktyvistų, sportininkų ir menininkų: šis 21 asmuo padėjo stumti Ameriką į priekį, tuo pačiu įkvėpdami milijonus žmonių visame pasaulyje“, – sakė B. Obama.

Sąraše yra daug pramogų pasaulio atstovų ir įžymybių, tarp jų – komikė ir pokalbių laidos vedėja Ellen DeGeneres (Elen DeDženers), aktoriai Tomas Hanksas (Tomas Henksas), Robertas Redfordas ir Cicely Tyson (Siseli Taison), taip pat Diana Ross (Dajana Ros), kurios karjera muzikos, kino, televizijos, teatro ir mados srityse tęsiasi jau ilgiau kaip pusę šimtmečio.

Taip pat apdovanojami scenaristas ir prodiuseris Lorne'as Michaelsas (Lornas Maiklsas), labiausiai garsėjantis komišku šou „Saturday Night Live“, diktorius Vinas Scully (Vinas Skalis), kuris 67-erius metus buvo beisbolo komandų „Brooklyn“ ir „Los Angeles Dodgers“ „balsas“, krepšinio grandas Kareemas Abdul-Jabbaras (Karimas Abdul-Džabaras), taip pat uoliai kovojantis už socialinį teisingumą.

Filantropai Billas ir Melinda Gatesai (Bilas ir Melinda Geitsai) apdovanojami už veiklą, susijusią su fondu „Gates Foundation“, didžiausią dėmesį skiriančiu kovai su skurdu ir visuomenės sveikatos visame pasaulyje gerinimui.

Tarp kitų apdovanojamųjų yra architektas Frankas Gehry (Frenkas Geris), Vietnamo karo veteranų memorialą Vašingtone suprojektavusi menininkė Maya Lin (Maja Lin), teisininkas ir buvęs Federalinės ryšių komisijos (FCC) vadovas Newtas Minowas (Niutas Minovas), Majamio-Deido koledžo prezidentas, kovotojas už prieigą prie švietimo Eduardo Padronas (Eduardas Padronas).

B. Obama taip pat apdovanos fiziką Richardą Garwiną (Ričardą Garviną) ir matematikę Margaret Hamilton, kuri vadovavo komandai, sukūrusiai programinę įrangą NASA misijoms „Apollo“.

Po mirties bus apdovanoti Juodakojų genčių bendruomenės lyderė ir Amerikos autochtonų apsisprendimo teisės bei finansinės nepriklausomybės propaguotoja Elouise Cobell (Eluis Kobel) ir „pirmoji programinės įrangos ponia“ Grace Hopper (Greis Hoper).

Medalių įteikimo ceremonija Baltuosiuose rūmuose įvyks lapkričio 22 dieną.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų