Anglijoje švelninamas karantinas, tačiau vyriausybė ragina laikytis budrumo

Anglijoje dėka sėkmingos vakcinacijos pirmadienį prasidėjo antrasis karantino švelninimo etapas, tačiau Jungtinės Karalystės (JK) vyriausybė ragina gyventojus laikytis budrumo, Europoje siaučiant trečiajai koronaviruso bangai.

Kovo 8 d. buvo atidarytos mokyklos, o nuo „Džiugiojo pirmadienio“, kaip tai apibūdino spauda, Anglijoje lauke galės susiburti šeši žmonės ir daugiausia dviejų namų ūkių.

Nors aukščiausio lygio sporto varžybos vyko ir griežtesnio karantino metu, sušvelninus apribojimus galės vykti ir mėgėjų komandinio sporto varžybos.

Premjeras Borisas Johnsonas sakė besitikintis, kad pirmadienis „leis pradėti didžiąją britų sporto vasarą, per kurią įvairaus amžiaus žmonės vėl susitiks su komandos nariais ir galės atnaujinti savo mylimą veiklą“.

„Vis dėlto, turime išlikti atsargūs, nes Europoje augantys užsikrėtimų skaičiai ir naujos atmainos kelia grėsmę mūsų vakcinacijai“, – pridūrė jis, ragindamas visuomenę laikytis socialinio atstumo ir higienos reikalavimų.

Nuo balandžio 12 d. planuojama įgyvendinti trečiąjį karantino švelninimo etapą, kuomet bus leista barams priimti lankytojus lauke bei atsidarys nebūtinų prekių parduotuvės ir paslaugų teikimo vietos.

Jungtinėje Karalystėje bendras COVID-19 atvejų skaičius siekia daugiau nei 4,33 mln., o mirčių nuo šios ligos skaičius – daugiau nei 126 tūkst.

Vis dėlto, šalis itin sparčiai skiepija savo gyventojus, o sekmadienį bent pirmąja COVID-19 vakcinos doze paskiepytųjų skaičius viršijo 30 mln.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių