Armėnija nuo sausio atšauks turkiškų prekių embargą

Armėnijos vyriausybė ketvirtadienį pranešė, kad nuo sausio 1 dienos atšauks turkiškų prekių embargą, paskelbtą dėl Ankaros paramos Azerbaidžanui jo kare su Armėnija.

„Buvo priimtas sprendimas nepratęsti turkiškų prekių importo į šalį embargo“, – feisbuke pranešė šalies ekonomikos ministerija.

Anksčiau šiemet Armėnijos premjeras Nikolas Pašinianas pareiškė, kad Jerevanas yra pasirengęs diskutuoti dėl santykių su Turkija atkūrimo. Turkija ir Armėnija šiuo metu nepalaiko jokių diplomatinių ryšių, o abiejų šalių siena yra uždaryta.

Valstybių santykiai istoriškai yra įtempti dėl Antrojo pasaulinio karo metu vykdytų masinių armėnų žudymų, dėl kurių buvo atsakingi osmanų turkai. Tačiau dvišaliai santykiai dar labiau pablogėjo, kai Turkija pareiškė paramą Azerbaidžanui šio kare su Armėnija dėl ginčijamo Kalnų Karabacho regiono.

Susirėmimai iš viso pareikalavo daugiau nei 6,5 tūkst. gyvybių ir pasibaigė Rusijai tarpininkaujant suderėtomis paliaubomis, pagal kurias Jerevanas atidavė kelis dešimtmečius turėtą ginčijamų teritorijų kontrolę.

2020 metų lapkritį Armėnija paskelbė turkiškų prekių embargą ir tai argumentavo politine ir karine Ankaros parama Azerbaidžanui.

Ankara į šias naujienas dar nesureagavo.

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių